Бъдещето на цивилизацията - секс-роботи и прогрес?!

робот
Снимка: Istock

Хора, май прекалих с епизодите на „Черното огледало“. Съветвам ви никога да не гледате повече от три серии наведнъж. Ако го сторите – по всяка вероятност ще се отчаяте. Ще изпаднете в дълбок размисъл за бъдещето, което предстои на човечеството.

Дигитализацията на реалността винаги ме е плашила. Заместването на човешкото същество с неговия аватар. Това, малко или много, вече се е случило. Всички ние се крием зад профилните си снимки в социалните мрежи като зад паравани. Истинското общуване лице в лице е на път да се превърне в отживелица.

Месинджърите са днешните масови кафенета, няма защо да излизаме от мрежата изобщо, след като можем да си чатим, където и да се намираме и колкото и да сме далече един от друг.

робот
Снимка: Istock

На пръв поглед звучи примамливо. Безброй са потребителите, паднали в капаните на мрежата. Не това е най-страшното обаче. Онзи ден реших да си пусна пак филма „Тя“. Знаете го, предполагам, не е особено нов. Там един обикновен човек, чиято професия е да пише картички за влюбени, удря самото дъно на самотата и си поръчва операционна система с женски глас. Скарлет Йохансон озвучава брилянтно ролята на невидимата жена-копнеж, която хем присъства в ежедневието, хем я няма. Доста тъжна метафора, според мен.

Както и да е – покрай цялата тази тема се разрових в интернет и открих нещо, на което не се бях натъквал преди – секс-роботите. Нямах представа, че съществуват, честно казано. За тези от вас, които едва сега разбират за тях – съжалявам, че аз трябваше да съм вестоносеца. Но да – вече има алтернатива на това да си търсиш гадже, после да го сваляш, да се стараеш да го впечатляваш и така нататък. Тия усилия са ненужни, ако си имаш едно такова „бижу“ вкъщи. 

робот
Снимка: Istock

Името на робота е Harmony (хармония, забележете), тя има изкуствен интелект, може да води разговор, да ви разпитва как е минал денят ви, едва ли не – да ви съчувства, когато ви е кофти. Обича да ходи по ресторанти и да прави любов. Независимо дали мъжът срещу нея е Тарзан или Брад Пит. Мила е, красива, сякаш излязла от еротично списание, фигурата ѝ може да бъде каквато клиентът пожелае. С други думи – правят я според пропорциите на собствените му представи за естетика и лични предпочитания.

Воала! Как звучи само – партньорка по поръчка! Щеше да е хубаво, ако не беше ужасно.

Поне аз си мисля така. Това ме навежда на мисълта, че след известно време въобще няма да има място за какъвто и да било същински контакт между мъжа и жената. Какво остава за детеродната функция? За създаването на поколение? Не ми се мисли. Щом отсега се разработват роботи и от двата пола. 

Какво стана с идеята на Сътворението? Адам и Ева къде отидоха? В гората ли се скриха? На тяхно място – аз бих умрял от срам. Последен въпрос и млъквам – къде е Бог?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти