Как да: лесни и практични съвети за съхранение на плодове

Колкото и полезна да е една храна, има граница, след която може да бъде  не само неприятна на вкус, но и не особено здравословна.

Във видеото, което споделяме с вас горе, можете да видите няколко практични съвета за удължаване срока на годност на някои плодове.

Първо, важно е да знаете за кои плодове е добре да се съхраняват в хладилника. Това са: ябълки, круши, киви, сини сливи, смокини, кайсии, череши.

Ако са ви останали нарязани парчета ябълка, може да приготвите смес от вода с 1,2 лъжици мед. Залейте парченцата така, че сместа да ги покрие. Оставете ги да киснат. В меда има съставки, които забавят ензимите, причиняващи разваляне.

Друг вариант е да нарежете ябълката по начин, показан във видеото. След това съберете парченцата и ги притиснете с ластик. Оставете в хладилника.

Авокадото е доста капризен плод. Разрязано на две, то бързо почернява. Когато режете авокадо на две, винаги оставяйте костилката, вместо да я изхвърляте. Така авокадото ще почернее по-бавно. Ако имате пюре от авокадо, оставете при него костилката.

Друг трик, който помага да се запази авокадото-намажете разрязания плод с лимон.

Бананите ще се запазят по-дълго, ако ги държите разделени, без да се допират.

Ако имате много зрели банани, за да ги спасите от бързо почерняване, ги увийте в найлонови пликчета.

Припомнете си още:

Как да избираме, съхраняваме и консумираме

Как да изберем перфектното авокадо

Приложения на банана...

Екзотично и много полезно - киви

Ябълки за красота и за здраве

С дъх на круши

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти