Ябълки за красота и за здраве

Ябълки за красота и за здраве
Снимка: Thinkstock

Знаете, че ябълките са едни от най-полезните плодове.

Техните здравословни качества са редица и колкото по-често ги включвате в менюто си, толкова по-добре.

Освен това, те помагат и в борбата с килограмите. Как може да намалите излишното тегло с ябълки? Като ги направите неразделна съставка в храненето ви.

Може да ги хапвате сутрин на закуска в компанията на овесена каша или в салатата си вечер с маруля или просто нарязани на парченца като следобедна закуска.

Те осигуряват на организма фибри, витамини, в същото време са бедни на калории, нямат никакви мазнини, натрий и холестерол.

Освен това са изключително богати на така ценния пектин, който ще ви помогне в борбата срещу артеросклерозата. Пектинът помага и за изхвърлянето от организма на токсините, които се образуват при разграждането на храните и процесът на гниене в червата.

При отравяния с олово, уран, живак, манган и др. отново ябълките помагат, тъй като веществата в тях се свързват с тежките метали и образуват комплексни съединения, който не могат да преминат в организма през червата, а се изхвърлят.

Освен всичко това от ябълки може да си приготвяте и домашни маски за лице и коса. Вече сме ви писали за тях, може да си припомните тук.

Ако искате пък да ги включите към закуската си, то може да го направите с тази рецепта за здравословни бисквити или просто да ги нарежете в купичка с кисело мляко и мюсли или фини овесени ядки.

За следобедна закуска е най-добре да замените бисквитите, вафлите и шоколада с голяма сладка ябълка и да удовлетворите апетитът си за сладко.

И още един интересен факт – една ябълка ще ви освежи и разсъни по-добре от чаша кафе. Тествайте, за да се уверите сами.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти