Да заменим сладкото с ябълки

Да заменим сладкото с ябълки
Снимка: netinfo

Лятото се приближава все по-близо с всеки изминал ден и ни напомня, че трябва да се сбогуваме с всички излишни килограми, които сме натрупали през зимата.

За целта могат да ни помогнат ябълките. Те са много вкусни, а освен това се знае много за техните свойства и как ябълка на ден държи доктора далеч.

Ето няколко съвета как да увеличите консумацията на ябълки, за сметка на сладкото.

Прибавете ги към закуската си! Направете си купа с овесена каша и за подсладител използвайте прясно приготвено ябълково пюре. Ако не можете да направите пюре, то нарежете малки парченца ябълка в закуската си. За да ви бъде по-сладко, изберете жълтите ябълки – те са много вкусни и сочни.

Ябълките са изключително богати на фибри. Един средно голям плод съдържа приблизително 116 калории и 5.4 грама фибри, както и голямо количество вода.

Не се притеснявайте да хапвате ябълки между храненията, особено следобяд, когато със сигурност ви се иска нещо сладко и 100% посягате първо към шоколада и вафлите.

Нарежете в половин кофичка нискомаслено кисело мляко половин ябълка и ще получите вкусна, здравословна и диетична следобедна закуска.

Вечер може да си приготвяте следния лесен десерт – нарязвате ябълки с или без кората, добавете съвсем малко сурови орехи, бадеми или стафиди и заливате всичко с няколко лъжици мед, по възможност домашен.

Може да сложите сместа за няколко минути във фурната, колкото да омекнат ябълките и да се втечни медът, но не е нужно да печете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти