Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на гърдата

Вчера представител на Сара Фъргюсън потвърди новината, че в момента херцогинята на Йорк се бори със сериозен здравословен проблем.

„Сара, херцогинята на Йорк, наскоро беше диагностицирана с ранна форма на рак на гърдата, открита при рутинен мамографски преглед. Тя беше посъветвана да се подложи на операция, която премина успешно“, се казва още в изявлението от вчера.

сара фъргюсън
Снимка: Getty

Изявлението продължи с благодарността на Сара към лекарите и целия медицински екип, благодарение на които болестта е забелязана навреме: „Заболяването беше без симптоми, затова [Сара] вярва, че нейният опит подчертава важността на редовния скрининг.“

Говорителят на Сара, която е леля на принц Уилям и принц Хари, допълни, че лекарите дават добри прогнози за състоянието ѝ. В момента тя се възстановява от операцията в дома си, радвайки се на грижите на своето семейство.

Сара е бивша съпруга на принц Андрю, херцог на Йорк и по-малък брат на крал Чарлз III. Двамата се женят през 1986 г., но се разделят през 1992 г., финализирайки развода си четири години по-късно (месец преди същото да се случи с Чарлз и Даяна).

Сара и принц Андрю са родители на принцесите Южени и Беатрис.

През годините Фърги, както я наричат всички, се забърква в няколко скандала.

През август 1992 г. са разпространени снимки, на които американският финансов съветник на име Джон Брайън смуче пръстите ѝ по време на почивка в Южна Франция. През 2010 г. тя е записана да взима подкуп от 500 хил. британски лири в замяна на информация за бившия ѝ съпруг.

сара фъргюсън
Снимка: Getty

Въпреки скандалите Фърги поддържа близки отношения с бившата си свекърва, покойната кралица Елизабет, наричайки я „човека, който вярва в мен“ и своя „най-велик ментор“. „Мисля си, че честно казано, свекърва ми беше повече майка за мен, отколкото майка ми“, заявява тя в подкаста „Чай с Туиги“ през август 2021 г.

Сара не се присъедини към кралското семейство миналата седмица по време на празника Trooping the Colour, който отбеляза първия рожден ден на крал Чарлз III.

Херцогинята не присъства и на официалната церемония по коронясването на Чарлз през май, като обаче се присъедини към кралското семейство на концерта в чест на краля.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти