Мои любими тъстове: Уилям настоял родителите на Кейт да бъдат поканени на кралската коронация

Принцът на Уелс настоял тъстовете му Карол и Майкъл Мидълтън да бъдат поканени на коронацията на крал Чарлз III миналата година, се твърди в нова книга, посветена на живота на британските кралски особи.

Според The ​​Mirror авторът Робърт Хардман пише в книгата си "Чарлз III: Вътрешната история", че принц Уилям е отправил „директна молба“ родителите на съпругата му Кейт да присъстват на паметното събитие и да им бъдат дадени видни места в Уестминстърското абатство.

Вестникът съобщава, че авторът изтъква основните разлики между коронацията на кралица Елизабет II през 1953 г. и тази на крал Чарлз през 2023 г.

„Седемдесет години по-късно Мидълтън превъзхожда Маунтбатън четири към едно“, пише той.

Маунтбатън е фамилията на покойния съпруг на кралица Елизабет и баща на Чарлз - Филип Маунтбатън, който с възкачването на кралицата на престола се превръща в принц-консорт.

Над 8000 гости станаха свидетели на момента, в който покойната кралица беше коронясана, в сравнение с 2200 души на коронацията на Чарлз през май 2023 г.

коронация
Снимка: Getty

Единственият представител от страна на семейството на принц Филип по време на коронацията беше съпругата на втория братовчед на краля, Пенелопе Кнатчбул, графиня на Бирма.

Лейди Памела Хикс, една от шаферките и придворните дами на покойната кралица, беше сред онези, които не получиха покана, разкри дъщеря ѝ Индия Хикс преди церемонията. Но в публикация в Instagram Индия добави, че майка ѝ лейди Памела изобщо не била обидена и се съгласила, че това е всъщност много разумно решение.

Бизнесдамата Карол Мидълтън и бившият полетен диспечер Майкъл Мидълтън пристигнаха в Уестминстърското абатство за коронацията на краля заедно с другите им две деца - Пипа Матюс и Джеймс Мидълтън. Към Пипа не се присъедини съпругът ѝ Джеймс Матюс. Бартът на сестрите Мидълтън, Джеймс, също присъства без своята половинка - съпругата му Ализи Тивенет.

коронация
Снимка: Getty

Семейство Мидълтън живее в Бъкълбъри, Бъркшир и се казва, че Уилям има тясна връзка със семейството на Кейт, откакто са започнали да се срещат в университета Сейнт Андрюс преди повече от 20 години.

В интервюто за годежа им през 2010 г. принцът казва: „Кейт е много, много близка със семейството си. Разбирам се много добре с тях и съм голям късметлия, че те ме подкрепяха толкова много. Майк и Карол бяха наистина любящи и грижовни, много забавни и истински гостоприемни към мен, така че се почувствах като част от семейството и се надявам, че Кейт се е почувствала по същия начин с моето семейство."

Карол и Майкъл са баба и дядо на трите деца на Уилям и Кейт – принц Джордж, на 10 години, принцеса Шарлот, на 8 години, и петгодишният принц Луис. Пипа също има три деца със съпруга си Джеймс – Артър, Грейс и Роуз – докато Джеймс и Ализи посрещнаха сина си Иниго през есента на миналата година.

Коронацията на крал Чарлз III

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти