„Стратегическото“ преследване на Уилям: Кейт Мидълтън е планирала запознанството си с принца?

Кейт Мидълтън принц Уилям
Снимка: Getty

Обикновено Меган Маркъл е тази, която таблиодите изобразяват като жената, проправила си умишлено път към кралското семейство. Това обаче може да се окаже случаят на друга херцогиня, ако се вярва на историка и биограф Робърт Лейси.

В книгата си „Битката на братята“ той описва усилията, които според него 19-годишната тогава Кейт Мидълтън е направила, за да успее да срещне съпруга си принц Уилям.

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

Двойката се запознава в университета в Сейнт Андрюс през 2001 г., но първоначалните планове за образованието на Кейт са по-различни, казва Лейси пред ELLE.com.

„Кейт действа доста стратегически“, казва Лейси. „Тя се отказва от мястото си в един от най-добрите британски университети, Единбургския, и избира друг (Сейнт Андрюс), който вероятно няма същия академичен стандарт.“

„Вече посещава Единбург, за да уреди настаняването си в апартамент, но сменя университета и променя курса си от История на Изкуство, който е посещаван от Уилям“, разказва още историкът за Катрин. „Тя забавя собственото си образование с една година и дори рискува да не влезе в Сейнт Андрюс.“ (Кейт избира да използва една година почивка преди униврситета, точно както и принц Уилям, макар и месеци след него, припомнят от изданието.)

Лейси твърди, че срещата на двамата не е била съвпадение – но бъдещата херцогиня не е единствената, която се постарава. В „Битката на братята“ биографът отбелязва, че след новината, че принц Уилям ще учи в Сейнт Андрюс, заявленията за кандидатстване в университета скачат с 44%.

Двамата се запознават през първия си семестър там, но Уилям възприема Кейт повече като приятел, докато тя не дефилира с прозрачна рокля по време на ревю на 26 март 2002 г.

прозрачна рокля Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

„Тя е там, напът е да тръгне по котешката пътека и съблича слой дрехи“, казва Лейси пред ELLE.com. „Ето една дама със стратегия, която знае какво иска и го получава.“

Тайните за връзката на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Принц Уилям и Кейт Мидълтън започват да се срещат след модното ревю и дори стават съквартиранти по време на престоя си в университета. Лейси припомня, че въпреки две раздели - една през 2004 г., след като Уилям плава с мъжка компания на кораб с изцяло женски екипаж до Гърция, и едно през 2007 г., когато Уилям се разделя с Кейт по телефона, докато тя е на работа - желанието на Кейт да спечели Уилям побеждава и девет години след запознанството им той ѝ предлага брак през 2010 г.

► Веднъж принц Уилям къса с Кейт Мидълтън по телефона и още разкрития от биографията „Битката на братята“

„Кейт в крайна сметка приема идеята, че ще трябва да проведе дълъг стаж“, казва Лейси. „Уилям не иска да се жени до 30-тата си година. Тя чака девет години, но накрая го получава на 28, така че отбелязва още едно стратегическо постижение от своя страна - а тя се оказва идеален наследник на трона.“

Кейт Мидълтън принц Уилям
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти