Какво име ще избере принц Уилям, когато се качи на трона (и скритата причина за това)

Спомените от коронацията на крал Чарлз и кралица Камила са все още съвсем, съвсем пресни. Въпреки това погледите са отправени повече от всякога към следващия по линията на наследяване на британския кралски трон - принц Уилям.

В последния епизод на A Right Royal Podcast, който беше посветен на наградата Earthshot на принц Уилям, разговорът се насочи към бъдещото управление на настоящия принц на Уелс и името, с което той ще избере да бъде назоваван след като стане крал.

Кралският експерт Роя Никха, единствената журналистка, интервюирала престолонаследника, откакто той стана принц на Уелс, говори за бъдещата му титла и защо той е толкова решен да запази името си след собствената си коронация.

„Той със сигурност ще бъде Уилям (V)“, казва тя в новия епизод на подкаста.

Никха добави: „Когато стартира Earthshot, той беше херцогът на Кеймбридж, но се наричаше принц Уилям. И това е така, защото той иска да бъде известен като принц Уилям, защото американците го познават и обичат като принц Уилям, обичат го повече от всички други публични личности, според скорошно проучване."

►Защо принц Уилям е използвал фалшиво име в университета

Те обясни също какъв крал смята, че ще бъде най-големият син на Чарлз: „Той ще бъде много радикален монарх. Монархията ще изглежда много различна доста бързо. Той ще се промени много.“

В епизода кралските експерти се обединиха около мнението, че коронацията на Уилям ще бъде много по-различна от тази на баща му.

Вижте величествените Кейт Мидълтън и принц Уилям на коронацията на крал Чарлз

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти