Нова драма за Меган Маркъл: Сестра ѝ настоява за съдебен процес за клевета

След скандалните разкрития на принц Хари за живота в кралското семейство в автобиографията му „Резервен“, изглежда е ред на съпругата му да се изправи пред семейна драма, защото нейната полусестра Саманта Маркъл заведе дело за клевета срещу нея.

Според съдебни документи, разкрити от ET, които бяха подадени в петък във Флорида, Саманта съди Меган за „клевета, основана на неверни и злонамерени изявления, направени от нейната полусестра пред световна аудитория“.

Намерението на Саманта стана ясно още преди година. Припомнете си тук >>> Сестрата на Меган Маркъл я съди заради интервюто при Опра Уинфри

В съдебния иск се твърди, че коментарите на Меган за нея са „лъжи, предназначени да унищожат репутацията на [Саманта] и които са я подложили на унижение, срам и омраза в световен мащаб“.



Твърденията на 58-годишната Саманта се отнасят основно до коментари, направени от Меган по време на интервюто с Опра Уинфри през 2021 г. Тогава херцогинята на Съсекс заяви, че не е общувала със сестра си от 18 или 19 години, пояснявайки, че двете на практика не се познават.

Саманта категорично отрича изказването, че не е прекарвала много време с Меган, докато е растяла, и коментарите ѝ, че Саманта е „отпаднала от гимназията“. Саманта твърди, че редовно е карала полусестра си на училище и я е водила в местния мол, когато е била малка, с цел да опровергае твърдението на херцогинята, че е „израснала като единствено дете“.

Сред другите неверни и според нея казани от Меган неща е фактът, че Саманта е променила фамилното си име на Маркъл, след като през 2018 г. за първи път излезе новината, че Меган и принц Хари са двойка.

Според Саманта Меган е „публикувала и разпространила неверни и злонамерени изявления“ за нея в книгата от 2020 г. „Намиране на свободата: Хари и Меган и създаването на модерно кралско семейство“.

Саманта смята, че Меган „организира кампания за оклеветяване и унищожаване на репутацията на сестра си и баща си“. Според нея херцогинята изфабрикувала факти от живота си и така разрушила имиджа на роднините си, само и само, за да запази и популяризира фалшивия наратив за Пепеляшка, която от бедно момиче станала кралска особа.

За всичко това Саманта иска обезщетение в размер на 75 000 долара и иска да бъде проведен съдебен процес.

От своя страна херцогинята настоява делото да бъде прекратено, а нейният адвокат Майкъл Джей Кумп твърди, че клиентката му не е направила някои от цитираните от сестра ѝ изказвания, а тези, които е направила, са просто въпрос на мнение и „до голяма степен верни във всеки случай“.

„Тя иска от съда да реши дали с Меган някога са „били близки“, колко пъти двете са „пресичали пътищата си“ като възрастни и дали чувствата на Меган, че е „израснала като единствено дете“, са „истински“ или „ неверни", подчертаха нейните адвокати.

Напрегнатите отношения между Саманта и Меган са публичен факт от повече от пет години.

Саманта Маркъл става все по-критична към своята полусестра през последните години и миналия месец даде интервю пред Дан Уутън за GB News, в което критикува принц Хари за публикуването на неговите мемоари.

„Мисля, че му липсва емпатия, разкаяние и срам“, каза тя. „Той е толкова слабо развит и интроспективен, че според мен има нужда от консултация, защото смятам, че е заседнал в юношеската възраст на негодувание по всякакви въпроси.“

През 2018 г., в интервю за Good Morning Britain на ITV, Саманта настоя, че не „печели нищо“ от славата на Меган, въпреки че често говори за нея в медиите.

За Саманта публичните критики, на които подлага сестра си, са нещо напълно нормално, особено имайки предвид, че семейство Маркъл не трябва да следва кралския протокол за дискретност. „Работих в медиите през по-голямата част от живота си, така че това, че сестра ми внезапно стана кралска особа, не е основание да спра да го правя“, казва Саманта.

„Нека си признаем – всички се стремим да оцеляваме. Светът се върти от парите, така че ако искате да го наречете осребряване на ситуацията, добре, но мисля, че никой в медиите не би отказал заплата, за да говори за кралската особа. Защо да спра да живея, защото имаме семеен проблем?“

Саманта настоява още, че никой „няма авторски права върху житейския ѝ опит“ и защитава правото си да споделя своята истина за отношенията в семейство Маркъл.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти