Меган Маркъл предприема стъпки, за да предпази принц Хари от съд

Мегън Маркъл се опитва да предотврати в съда да бъдат призовани съпругът ѝ принц Хари и нейният баща Томас Маркъл, пише британското издание HELLO!

Саманта Маркъл съди своята полусестра за клевета заради всеизвестното интервю при Опра Уинфри, както и биографията „Да намериш свободата“, посветена на херцога и херцогинята на Съсекс. Прочетете повече тук ► Сестрата на Меган Маркъл я съди заради интервюто при Опра Уинфри

Адвокатите на Саманта потвърждават, че желаят да призоват Томас между 5 и 21 октомври, както и в съда да се явят принц Хари и Опра Уинфри, за да свидетелстват.

Правният екип на Меган Маркъл обаче отвръща на удара. Юристите са поискали от съдията да спре процеса на събиране и оповестяване на доказателства, докато се произнесе дали делото трябва да бъде изцяло отхвърлено.

Адвокатите на херцогинята твърдят, че изявленията ѝ за отношенията със Саманта са „мнение, което не подлежи на действие, което по същество е вярно“. Според тях „не бива да се позволява тя да принуждава Меган и потенциално много други страни да отделят значителни ресурси за чужди открития, докато е висящо заслужено предложение, което би могло да прекрати целия случай.“

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Правният екип посочва три основания -  „(1) искането е очевидно основателно и ще разреши случая; (2) краткото отлагане (…) няма да навреди или да навреди на [Саманта Маркъл]; и (3) откритието ще навреди на Меган, други страни, Съда и интересите, защитени от Първата поправка към Конституцията на САЩ.“

В подадения документ адвокатите на Меган отбелязват още, че Саманта е посочила „огромно количество от 19 свидетели, които не са страни, включително принц Хари, майката на Меган, Опра Уинфри и няколко журналисти/медийни личности, които живеят в Обединеното кралство, включително Скоби и Дюран, авторите на „Да намериш свободата“.

57-годишната Саманта обвинява 40-годишната си полусестра във „фалшиви и злонамерени изявления“ относно отношенията между двете, издигането на херцогинята от бедност и отсъствието на баща им Томас Маркъл от сватбата на Меган и Хари. Ишцата твърди още, че коментарите на сестра ѝ са навредили на продажбата на нейната книга „Дневникът на сестрата на напористата принцеса: Част 1“.

Разкрития за Меган Маркъл и семейството ѝ от книгата на Саманта Маркъл

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти