Когато те бяха „само приятели”: „Уилям не сваляше очи от нея, когато се намираха в една стая”

Семейството на принца и принцесата на Уелс изглежда точно като в приказките: бляскава сватба, три деца, щастлив семеен живот в истински замък, любов и хармония в отношенията им. Но нека си припомним как започна всичко.

Кейт и Уилям се запознават през 2001 г. в Университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където често споделят едни и същи учебни часове. Принцът я възприема повече като приятел, докато тя не дефилира с предизвикателна рокля по време на ревю на 26 март 2002 година.

По това време Кейт е обвързана с колегата си Рупърт Финч. Това обаче по никакъв начин не спира Уилям и още на партито същата вечер той проявява интерес към нея. Нещата не протичат така, както принцът ги е планирал, защото Мидълтън не отвръща на вниманието. 

За момента, в който принцът се представя пред бъдещата си съпруга, разказва мемоаристът Том Куин в документалния филм „Уилям и Кейт: Твърде хубаво, за да е истина?“: „Една от забавните истории е, че той толкова отчаяно искал да се запознаят, че когато вървял към нея, очевидно се спънал и казал: „О, това е ужасно начало, ще си помислиш, че съм пълен глупак.“

Тайните за връзката на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Очевидно обаче бъдещата херцогиня е била очарована от принца. Нещо повече, тяхна бивша колежка, която живее в същото общежитие, споделя години по-късно, че между двамата „безспорно има химия още от самото начало”:

„Уилям не сваляше очи от нея, когато се намираха в една стая. Когато обядвахме заедно в столовата и слушахме какво си говорят, всеки път ни правеше впечатление колко естествено се държаха един с друг и колко много неща имаха да си кажат винаги. Когато се връщам назад във времето, си спомням толкова много случаи, в които си възкликвах наум: „Уау, тук определено има нещо!”

Е, определено се оказва, че има нещо! Те поддържат приятелски взаимоотношения в продължение на две години преди да започнат да излизат официално, и дори стават съквартиранти (споделят един апартамент с четири спални с още двама техни колеги).

По време на специалното интервю през 2010-та, което кралската двойка дава по случай годежа си, Кейт признава:

„Спомням си, че се изчервих, когато те срещнах за първи път, бях много срамежлива. Беше ни нужно време, за да се опознаем, но бързо се сближихме.”

Принц Уилям също си спомня с усмивка за студентските им години и добавя:

„Започнахме да живеем заедно като приятели. Живяхме и с още няколко души и нещата сякаш се развиха с напредъка времето. Опознавахме се все повече, прекарвахме все повече време заедно.”

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти