„Тя е млада, мога да я обуча както искам“: болезнената любовна история на Елвис и Присила Пресли

Когато Елвис и Присила се срещат за първи път, тя е само на 14, а той е на 24 години. Родителите на девойката се тревожат за дъщеря си и нейната връзка, но Присила била млада, влюбена бунтарка и никой и нищо не можел да я откъсне от Краля на Рока.

За самия Елвис възрастовата разлика не била никакъв проблем, а напротив - тя била страхотен шанс да моделира Присила в идеалната съпруга. Бракът им щял да бъде перфектен, но се случило нещо, което връзката им не успяла да понесе...

Елвис и Присила се срещат за първи път в Германия през 1959г. Певецът бил изпратен там от американската армия, където служел, а Присила дошла със семейството си в страната, защото баща ѝ бил прехвърлен там от Военновъздушни сили. Присила получила покана за парти в дома на Елвис и се съгласила да отиде на драго сърце. Тя веднага привлякла вниманието на певеца, а той изпълнил няколко песни специално за нея, макар тя да си признала, че е само 9-ти клас.

"Забелязах, че Елвис се опитва да привлече вниманието ми. Колкото по-малко интерес показвах, толкова повече ме преследваше, започна да пее за мен. Не можех да повярвам, че Елвис Пресли се опитва да ме впечатли", спомня си Присила.

Присила не вярвала, че Елвис някога ще я потърси отново след онази вечер и била сигурна, че това е първата им и последна среща. Но той ѝ се обадил. След няколко дни родителите на Присила настояли да се запознаят с тръпката на 14-годишната им дъщеря. Присила си спомня, че Елвис се появил на вратата с военната си униформа и баща ѝ бил много впечатлен. Мъжете разговаряли дълго и в крайна сметка родителите на Присила били толкова очаровани от певеца, че им дали разрешение да се срещат.

Присила била много красиво момиче и се радвала на вниманието на всички момчета в училище. Но крехката ѝ възраст не позволявала на нея и Елвис да бъдат виждани заедно сред обществото. Първоначално връзката им била тайна.

Елвис обожавал факта, че Присила е малка и неопитна, а голямата възрастова разлика не го тревожела. Той виждал всичко това като възможност да обучи Присила да бъде идеалната съпруга. "Тя е достатъчно млада, че да мога да я моделирам според личните ми предпочитания", споделил Елвис на свой приятел.

Присила си спомня, че Елвис ѝ казал веднъж как си представя идеалната жена и съпруга. "Една вечер той ми сподели, че пасвам перфектно в идеала му за жена. Каза ми, че харесва по-затворени брюнетки със сини очи. Искаше да ме моделира според собствените си препдочитания. За него беше най-важно една жена да бъде вярна."

През 1960г. Елвис напуснал Германия, но Присила и семейството ѝ останали. Двамата се виждали от време на време, а в крайна сметка той я помолил да се премести в Америка и двамата се оженили. Присила си спомня с мъка за тези времена и ги нарича летаргични. Тя е чакала по цял ден за редките обаждания на Елвис и е брояла дните до следващата им среща. Постоянно е чувала слухове за любовните му афери със случайни жени или известни личности.

Елвис ѝ предложил брак пред 1966г. и двамата се венчали в Лас Вегас на 1-ви май 1967г. Певецът побързал да се ожени за нея, защото усещал назряващия скандал, ако това не се случи. Той продължил да се опитва да променя Присила, за да я направи според вкуса си.

елвис присила пресли
Снимка: Getty/Gulliver

Присила се наричала "живата кукла на Елвис". Накарал я да сложи фасети на всичките си зъби, оправил стойката ѝ, накарал я да боядиса косата си черна и да я носи по определен начин, за да отива на неговата собствена прическа.

На 1-ви февруари 1968г.  Присила родила дъщеря им Лиса Мари. След като Присила станала майка, Елвис загубил всякакъв интерес към нея. Точно като преди брака им - Елвис продължил да ѝ изневерява системно, а Присила постоянно намирала любовни писма, адресирани до съпруга ѝ. След време Присила осъзнала, че не може да живее повече така - да стои вкъщи и да чака съпругът ѝ да се прибере.

елвис присила пресли
Снимка: Getty/Gulliver

"Моят живот бе неговият живот. Той трябваше да бъде щастлив. Моите проблеми бяха на второ място. А аз исках да раста, да се развивам, да правя нещо с живота си.", разкрива Присила в интервю. Тя се уморила да живее само заради него и обществените очаквания. Признава, че никога не се е появявала пред съпруга си без грим и прическа и никога не се е преобличала пред него: "Той искаше да вижда само крайния резултат".

През 1972г. Присила казала на Елвис, че го напуска. Скоро след това се развели и си поделили грижите за дъщеря им. Докато необвързаната Присила сякаш разцъфтяла и си върнала контрола над живота, Елвис започнал да затъва. Пристрастил се към предписаните му лекарства и имал финансови проблеми. Имал няколко връзки след разпада на брака си, но те не потръгнали.

На 16-ти август 1977г. 42-годишният Елвис бил открит мъртъв. Присила останала съкрушена от новината и не можела да повярва. Тя се надявала, че Елвис ще опита да се лекува от зависимостите си. "Беше шокиращо. Мъката ми беше колкото тази на феновете му по света, но умножена по милион", споделя Присила.

Въпреки развода и несполучливия брак, Присила остава близка с Елвис и двамата са били добри приятели до самия край. Тя си спомня как той ѝ се обаждал, за да споделя тревогите си или просто, за да види как е. След развода Присила стартира кариера на актриса и бизнес дама. Никога не се омъжва повторно, но има дълга връзка и ражда още едно дете.

Тя още смята Елвис за "любовта на живота ѝ" и споделя, че въпреки трудностите, които са имали, ще го обича завинаги.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти