От американския телевизионен екран до Бъкингамския дворец и обратно: Меган Маркъл на 40

Меган Маркъл
Снимка:

На 4 август Рейчъл Меган Маркъл празнува своя 40-ти рожден ден!

Тя се ражда в Лос Анджелис, Калифорния, през 1981 г. в семейството на Дориа Рагланд – социален работник и инструктор по йога, и Томас Маркъл, телевизионен оператор и директор по осветлението. Афроамериканският произход на майчина линия и корените на баща ѝ, който е потомък на английски, ирландски и холандски заселници, носи смесена раса на бъдещата актриса. Тази идентичност се превръща в причина Меган да си намира трудно роли.

Разкрития за Меган Маркъл и семейството ѝ от книгата на Саманта Маркъл

„Бидейки „етнически неопределена“, както бях категоризирана в индустрията, означаваше, че можеше на теория да се явя на прослушване за всяка роля...За съжаление, това нямаше значение: не бях достатъчно черна за ролите на чернокожи, нито достатъчно бяла за белите роли, което ме оставяше някъде по средата като етнически хамелеон, който не можеше да си намери работа“, пише тя в есе на тема дискриминация за списание “ELLE”. Заради своя смесен произход тя продължава да става обект на обиди след присъединяването си към британското кралско семейство.

Меган израства в Холивуд и получава образованието си в частни училища. Отгледана е като протестантка, въпреки че посещава девическо католическо училище. По-късно се записва в Северозападния университет, където изучава Комуникации, а по-късно получава двойна диплома от магистратура по Театър и Международни науки.

Меган Маркъл
Снимка: Getty
Меган Маркъл през 2009 г.

Бъдещата херцогиня започва актьорската си кариера с малки телевизионни роли в сериали като „Централна болница“, „Войната вкъщи“, „Експериментът“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“ и др. Тя поема и ангажименти като модел, включително „момичето с куфарчето“ в американското издание на „Сделка или не“, и работи като калиграф на свободна практика, за да се издържа.

По-късно се снима във филмите „Не ме забравяй“, „Секс, наркотици и Лас Вегас“, „Шефове гадняри“. През 2011 г. получава роля в сериала „Костюмари“, който ѝ носи най-голяма популярност. В продължение на 7 години тя играе Рейчъл Грийн, сътрудник в адвокатската кантора „Пиърсън Спектър Лит“.

През 2011 г. Меган Маркъл се омъжва за актьора и продуцент Тревър Енгелсън, с когото тогава е обвързана от седем години. Три години след сватбата си обаче двамата слагат край на своя брак.

Меган Маркъл
Снимка: Getty
Меган Маркъл през 2014 г.

Меган поддържа и лайфстайл блог – “The Tig”, където пише за храна, мода, пътувания и вдъхновяващи жени. Закрива него и социалните си профили няколко месеца преди обявяването на новия си годеж.

През 2016 г. Меган Маркъл започва връзка с принц Хари, шести по линия наследник на британската корона. Годежът им е обявен през септември 2017 г. С това решение Меган се отказва от актьорската кариера, за да може да се посвети на ангажиментите си като бъдеща херцогиня на Съсекс.

Меган и Хари сватба
Снимка: Getty

Меган Маркъл и Хари на сватбата си в Дворцовия параклис „Сейнт Джордж“ в Уиндзор

Маркъл получава тази титла след сватбата си с Хари на 19 май 2018 г. След това херцогинята поема патронажа на различни институции и благотворителни организации, свързани с образование, подкрепа на жени в неравностойно положение, защита на животни и изкуства. Сред тях са Кралската фондация, Кралският национален театър, Асоциацията на университетите от Общността на нациите, „Смарт Уъркс“ и „Мейхю“.

На 6 май 2019 г. принц Хари и Меган Маркъл посрещат първото си дете – Арчи Маунтбатън-Уиндзор, а малко преди това двойката се мести в новия си дом във Фрогмор Котидж.

В началото на следващата година двойката изненадващо обяви, че желае да се оттегли от задълженията си като водещи членове на кралското семейство. След напускането им двамата все още са херцог и херцогиня на Съсекс и продължават да представляват кралицата, но се разделят с титлата „Техни кралски височества“. Двойката прекарва времето на изолация в Лос Анджелис, докато подготвят независими инициативи, сред които нова благотворителна организация.

Най-добрите модни моменти на Меган Маркъл като херцогиня

През март 2021 г. Хари и Меган дадоха ексклузивно интервю пред Опра Уинфри, в което направиха някои шокиращи разкрития, като това, че херцогинята на Съсекс е имала мислела за самоубийствокралското семейство се е страхувало, че Арчи ще се роди с тъмна кожа и че двамата са се оженили тайно дни преди официалната сватба

Наред със скандалните разкрития, Хари и Меган съобщиха и щастливата новина, че очакват второ дете - момиченце, което трябва да се роди през лятото. През ноември 2020 г. Меган Маркъл призна, че е преживяла спонтанен аборт, след като са се преместили в САЩ.

На 4 юни 2021 Меган и Хари посрещнаха второто си дете - момиченце, което кръстиха на две много специални жени. „С огромна радост принц Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, са посрещнали своята дъщеря, Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор“, гласи официалното съобщение.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти