Меган Маркъл с разтърсващо признание: "Загубих второто си дете"

Меган Маркъл направи шокиращо признание, че е загубила второто си дете. Херцогинята разкри в интервю за New York Times, че е претърпяла спонтанен аборт. Трагедията се е случила при преместването на семейството в САЩ, пишат NOVA.

Актрисата разкри, че е пометнала след силни болни, които започнали, докато сменяла пелените на първородния си син Арчи. Маркъл била настанена в болница, а след това продължила лечението си вкъщи.

Описвайки сърцераздирателния момент, тя разкри, че още преди аборта е чувствала, че нещо не е наред.

"Беше обичайна юлска утрин. Направих закуска, нахраних кучетата, изпих си витамините, открих един липсващ чорап, събрах пастелите, които се търкаляха под масата. Вързах косата си на опашка преди да взема сина си от кошарата му. След като му смених памперса, усетих силна болка. Свлякох се на пода заедно с него, тананикайки успокоителна песен и за двама ни, усещах, че нещо не е наред. Докато стисках първородното си дете, знаех, че губя второто. Няколко часа по-късно лежах в болничното легло, стискайки ръката на съпруга ми. Усещах спокойната му ръка, целувах кокалчетата му, които бяха мокри от сълзите и на двама ни. Взирах се в студените бели стени и се чудех как ще преодолеем тази загуба", споделя откровено Меган.

Загубата разбила сърцата на херцозите на Съсекс, споделя още съпругата на принц Хари.

"Докато лежах в болницата си спомних как миналата година с Хари бяхме на посещение в Южна Африка. Бях изтощена. Кърмех новородения ни син и се опитвах да изглеждам смела в публичното пространство. Тогава един журналист ме попита: "Добре ли си?". Отговорих му искрено, без да знам какви реакции ще предизвика отговорът им - особено от страна на новите майки като мен. Това разпрали дискусии по целия свят. Но не искреният ми отговор бе това, което ми помогна най-много. Беше самият въпрос - "Добре ли си?", на който аз отвърнах с: "Благодаря, че попита. Малко хора ме питат как съм."

"Седях в болничното легло, гледах как сърцето на съпруга ми се къса, докато се опитва да събере парченцата от моето собствено и осъзнах, че единствения начин да се справим с това е, ако първо се запитаме: "Добре ли си?"

Меган споделя още, че спонтанните аборти са голяма лична трагедия, за която трябва да се говори повече, защото се случват по-често, отколкото предполагаме.

"Загубата на дете носи почти непоносима болка, която за съжаление изпитват мнозина, но за която говорим много малко", споделя още Меган. "Тъгата от нашата лична загуба ни накара да осъзнаем, че от стая, пълна със 100 жени, между 10 и 20 от тях са преживели спонтанен аборт. И въпреки честотата на този проблем, разговорите на темата продължават да бъдат табу и незнайно защо да носят срам."

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти