Нaследницата на една легенда: Какво се случва днес с дъщерята на Хийт Леджър?

Хийт Леджър е от онези непрежалими известни личности, които никога няма да забравим. Актьорът, роден на 4 април, 1979 г., си отиде твърде рано, на 28, и със сигурност имаше още много да покаже на света и да изживее. След себе си той остави велики филмови роли, но и нещо много по-важно - прекрасната му дъщеричка Матилда Роуз, която има от бившата си приятелка, актрисата Мишел Уилямс.

Хийт си отиде от този свят, когато Матилда беше само на две години. За актьора, който трагично почина след остра интоксикация с наркотици, да стане баща беше повратна точка в живота му. 

Нежните моменти на Мишел Уилямс и Хийт Леджър под прожекторите

Звездата от „Черният рицар“ призна през 2006 г., че семейството е всичко за него и e най-важното нещо, което прави.

„Матилда е възхитителна и изключително наблюдателна и мъдра. Мишел и аз я обичаме толкова много. Да стана баща надминава всичките ми очаквания. Това е най-забележителното преживяване, което някога съм имал – прекрасно е“, казва Хийт пред Intouch през декември 2005 г., когато дъщеричката му е само на шест седмици. 

Мишел и Хийт се влюбиха на снимачната площадка на драмата "Планината Броукбек" от 2005 г. но се разделиха през септември 2007 г. - четири месеца преди смъртта му.

Като се има предвид, че са се запознали на снимачната площадка на този филм, съвсем уместно е колегата на Хийт и близък негов приятел Джейк Джиленхал да бъде кръстник на Матилда. Нейната кръстница пък е Бюзи Филипс - скъпа приятелка на Мишел и нейна колежка от филма „Доусън Крийк“.

Когато Матилда беше бебе, тричленното семейство често беше засичано в техния квартал в Бруклин. За 18-годишната днес Матилда обаче не се знае много, освен че е същинско копие на нейните родители суперзвезди.

Откакто Хийт почина, Мишел успя да предпази Матилда почти изцяло от общественото внимание. Актрисата си взе почивка от светлината на прожекторите и се премести с дъщеря си след смъртта на Хийт.

Майка и дъщеря отидоха да живеят във ферма, където намериха „здрава домашна среда“, далеч от любопитните очи на феновете и медиите. 

„Ние се преместихме – напуснахме Бруклин и живяхме в провинцията шест години, защото това беше непоносимо състояние на съществуване“, казва Мишел пред  New York Post  през юни 2016 г., имайки предвид тълпите от папараци след смъртта на Хийт.

Матилда остава до голяма степен мистериозна фигура заради известната си майка, която решава да държи в тайна личния си живот. Мишел, която сега е на 43 години, също избягва да ползва социалните медии, за да държи дъщеря си далеч от радара на любопитната преса. 

През 2015 г. сестрата на Хийт, Кейт Леджър, каза, че Мишел „поддържа нещата реални“ за Матилда, която по това време беше на 10 години.  „Нейното съществуване, макар и различно от повечето, е възможно най-нормално в един ненормален свят“, казва тя пред британския Sunday Telegraph. 

По-късно Кейт добави, че Мишел е осигурила „прекрасна среда, в която Матилда да израсне“, предвид индустрията, в която тя работи.

Бащата на Хийт, Ким Леджър, с гордост признава, че внучката му е имала заразителната енергия на сина му в ранните си години.

„Хийт никога не е спал, когато беше на две години. И Матилда е такава. Тя просто има тази топка от енергия и излъчва тази аура“, казва той. „Тя притежава голям набор от неговите маниери. Много е любознателна."

Майката на Хийт, Сали, добавя: „Матилда наистина прилича много на баща си – има дълги крайници и подобни черти. Въпреки това, тя също така притежава красотата на майка си – момиче на късмета.“

Въпреки че Матилда беше само на две години, когато баща ѝ почина, Мишел признава, че вижда Хийт в нея. „Всеки път, когато наистина ми липсва и се чудя къде е изчезнал, просто я поглеждам“, казва актрисата през 2009 г. 

Мишел също се е погрижила да запази спомена за покойния баща на Матилда. „Винаги казвам на Матилда: „Баща ти ме обичаше, преди някой да си помисли, че съм талантлива, красива или имам хубави дрехи“, разкрива тя пред Vanity Fair  през 2018 г.

„Когато си самотен родител и този елемент на осигуряване и защита липсва, това е страшно“, споделя Мишел за отглеждането на Матилда след смъртта на Хийт.

Матилда дори продължава наследството на Хийт, като проявява интерес към шаха - игра, от която звездата от "Десетте неща, които мразя в теб" бил очарован.

„Хийт беше обсебен от шаха, а сега Матилда става доста добра в него“, казва източник през 2022 г. „Тя дори има старата шахматна дъска на баща си.“

През 2012 г. Мишел разкри пред GQ каква е перспективата да има повече деца. „Наистина исках и наистина очаквах или си представях, че Матилда ще има братя и сестри, които са близки до нейната възраст. Исках това за нея. Но не можах да накарам това да се случи. Сега, когато тя е на 6, това вече дори не е възможно.“

След това обаче звездата от „Моята седмица с Мерилин“ продължи напред и намери своя щастлив край с театралния режисьор Томас Кейл. През 2020 г. двойката се ожени и им се роди момченце, давайки на единственото дете Матилда дългоочаквано братче. След това през 2022 г. двойката посрещна още едно дете заедно. 

Като по-голяма сестра, Матилда запазва уединението си. Днес петчленното семейство живее сравнително спокоен живот в бруклинския квартал Ред Хук.

Интересни факти за живота на Хийт Леджър

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти