Хийт Леджър - чаровната усмивка на Холивуд, която няма да забравим

Хийт Леджър е от онези известни личности, за чиято смърт тъгува целият свят. 

Актьорът е роден на 4 април, 1979 г., но си отиде твърде рано - на 28. Той със сигурност имаше още много да предложи и да изживее, както на сцената, така и в личния си живот. 

Леджър не бе постоянно под светлините на прожекторите, но огромният му талант и чарът му не оставаха незабелязани от никого и едва ли имаше равнодушни към това, което представляваше той.

През 2008 година талантливият актьор бе открит мъртъв в апартамента си, след предозиране със сънотворни. 

Холивуд все още не е забравил за Хийт и въпреки трагичната му смърт, неговото наследство ще продължи да се предава напред във времето чрез страхотните роли, които остави зад гърба си.

Първата голяма роля на актьора идва през 1999 година с участието му в хитовия романтичен филм "10 неща, които мразя в теб”. Той влиза в ролята на Патрик Верона и успява да разтопи всички женски сърца. Следват страхотни роли в касови филми като "Патриотът” и "Като рицарите”.

По-късно той навлезе и в територията на филмите, номинирани за Оскар с брилянтните си превъплъщения в "Планината Броукбек” и "Черният рицар” - неговата последна, изцяло завършена роля, за която спечели Оскар посмъртно.

Дъщерята на Хийт е родена през 2005 г. и в момента е на 17 години. Нейна майка е актрисата Мишел Уилямс, позната от сериала "Кръгът на Доусън" и филми като "Злокобен остров" и "Венъм". 

В галерията ни сме събрали няколко интересни факта за актьора, които доказват какъв страхотен човек е бил той.

 

Интересни факти за живота на Хийт Леджър

хийт леджър
Снимка: Istock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти