14 токсични мисли и навици, които саботират щастието ти

жена тъжна нещастна
Снимка: iStock

Когато се чувстваме зле, обикновено винаги се стремим да намерим някаква причина извън себе си за това. Някой или нещо ни натъжава, депресира и тормози. Когато обаче този “дразнител” си отиде, ние все пак оставаме нещастни. Защо е така? 

Най-големите ни врагове сме самите ние. Няма как да сме щастливи, приписвайки отговорността за емоционалните си състояния на околните и на обстоятелствата, които ни заобикалят. Да, няма как външният свят да не оказва влияние върху нас, но в крайна сметка само ние и единствено ние сме отговорни за това как реагираме на дадени ситуации и как управляваме емоциите си.

жена тъжна нещастна
Снимка: iStock

Лайф коучът Андреа Оуен разказва пред Health, че през 2007 удря дъното. След две последователни токсични връзки тя се оказа разорена, безработна и бременна. „Самотата и срамът бяха осакатяващи“, казва тя. Прекарва няколко години в терапията за идентифициране на самосаботиращото поведение, което я е довело до най-ниската ѝ точка.

Едва след като започва да изгражда своя собствена консултантска практика, Оуен разбира, че тези поведения всъщност не са били индивидуален проблем, а са сред група от твърде често срещани умствени навици, които възпират жените по пътя им към щастието: „Започнах да разбирам, че докато животът ни събаря, тези навици са тези, които ни дърпат надолу," пише тя. 

Ето кои са 14-те мисловни модела, които ни пречат да бъдем щастливи:

14 токсични мисли и навици, които саботират щастието ти

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти