Другата жена, която за малко да заеме мястото на принцеса Даяна (но не е Камила)

Годежът на принц Чарлз с Даяна Спенсър не е изцяло продиктуван от любов към бъдещата принцеса. По това време престолонаследникът е под натиск от кралското семейство да се задоми, а Даяна изглежда перфектна за целта.

Преди нея обаче е съществувал друг „съвършен избор“ за принца, на когото той е принуден да предложи брак: своята братовчедка Аманда Натчбул, пише Marie Claire.

Връзката на Даяна и Чарлз през годините

В биографията „Битката на братята“ кралският историк и биограф Робърт Лейси разказва, че прачичото на Чарлз, лорд Маунтбатън (наричан в кралското семейство „чичо Дики“), го е накарал да се ожени за Аманда – внучка на Маунтбатън и братовчедка на Чарлз.

Според Лейси бъдещият тогава наследник на трона признава, че „много я харесва“ и в крайна сметка връзката процъфтява.

Биографът пише: „През годините двамата братовчеди се сближават, развивайки взаимно уважение и приятелство, продължаващо и до днес. Но когато принцът най-накрая отпрява предложение през лятото на 1979 г. - малко преди убийството на лорд Маунтбатън от ИРА (Ирландската републиканска армия), Аманда учтиво го отхвърля.“

А начинът, по който тя отказва, оказа голямо влияние върху Чарлз.

„Себеотдаването на една система, обяснява тя, е толкова цялостно, когато се присъединяваш към кралското семейство, че включва загуба на независимост „далеч по-голяма, отколкото обикновено бракът изисква“, пише Лейси в книгата.

Според биографа на Чарлз, Джонатан Димбълби, отказът „единствено потвърждава личното убеждение на Чарлз, че да сключиш брак с Уиндзор е жертва, която не би трябвало да се очаква да бъде направена от никого“.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти