Хронологията на една любов с предизвестен край: историята на Даяна и Чарлз

сватба принцеса Даяна принц Чарлз
Снимка: Getty

На днешната дата през 1981 г.  Бъкингамският дворец обявява годежа на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър. 

Въпреки че бракът на принцеса Даяна и принц Чарлз няма щастлив финал, а от развода им и смъртта на принцесата на Уелс е минало немалко време, споменът за тяхната драматична история продължава да вълнува хората и до днес.

принцеса Даяна принц Чарлз сватба
Снимка: Getty

Съюзът между двамата е обречен още от самото начало – Даяна става част от семейството неопитна и без да предполага какво може да ѝ донесе и отнеме животът в Двореца, а Чарлз така и не може да забрави чувствата си към Камила, които има още преди лейди Ди да се появи в живота му.

Припомняме ви хронология на връзката на Чарлз и Даяна, разказана от Vogue: от запознанството и създаването на семейство през изневерите, отчуждението и раздялата, съпътствана от скандали.

Началото: От ухажването към олтара

Ноември 1977: Принц Чарлз се запознава за първи път с лейди Даяна в Алторп, семейното ѝ имение с размер 1500 акра в Нортхемптъншир, Англия. По това време той излиза с по-голямата ѝ сестра Сара и пътува, за да се присъедини към нея за уикенд, прекаран в стрелба. В по-късно интервю той си спомни „колко забавна“ е била Даяна, когато са общували за първи път.

Февруари 1978: Чарлз и Сара отиват на ски уикенд до Клостърс (където са забелязани от фотограф). Смята се, че там тя заявява пред журналист, че няма да се омъжи за Чарлз, „независимо дали е боклукчия, или крал на Англия“. Разстроен от откровението ѝ пред пресата, според слуховете Чарлз прекратява връзката им скоро след това. И двете сестри обаче остават в неговия кръг, дори присъстват на тържеството по случай 30-ия му рожден ден през ноември в Бъкингамския дворец.

Вижте остатъка от историята им в галерията:

Връзката на Даяна и Чарлз през годините

Разгледайте кадри от големия ден на принца и принцесата на Уелс тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти