Хитрата шега на принцеса Даяна с Опра Уинфри, когато водещата настоява за интервю през 90-те

принцеса Даяна Опра Уинфри колаж
Снимка: Getty

Херцогът и херцогинята на Съсекс може и да се доверяват на Опра Уинфри, за да споделят подробности от живота си пред света, но същото не може да се каже за покойната майка на принц Хари.

В нова глава от допълненото издание на биографията „Битката на братята“ кралският експерт Робърт Лейси твърди, че принцеса Даяна се е пошегувала с американската водеща, която е искала да получи интервю от кралската особа.

Правилата на Опра Уинфри за по-добър живот

Според биографа принцесата на Уелс „никога не е имала много време“ за Уинфри, макар в средата на 90-те години тя да е настоявала да запише разговор с Даяна, предават от британското издание Express UK.

Токшоу водещата дори е пътувала до Лондон, за да се опита да убеди принцесата за интервю. Робърт Лейси обяснява, че Даяна е решила да изиграе Опра, канейки я в двореца Кенсингтън за обяд.

По това време Уинфри е свалила 18 кг благодарение на нова диета, а за посещението на американската журналистка тогавашната съпруга на принц Чарлз е помолила личния си готвач Дарън Макгрейди да приготви своя специален доматен мус.

Според думите на източници, по време на въпросния обяд Опра е попитала принцесата: „Даяна, как оставаш толкова стройна, ядейки богата храна като тази?“ Майката на принц Уилям и принц Хари тогава обяснява, че яде на малки порции и тренира редовно.

Истината обаче е, че принцесата кара своя готвач да приготви да нея обезмаслената версия на ястието, а на Опра да поднесе алтернативна, която включва пълномаслено мляко с тежка сметана и майонеза.

Твърди се, че принцесата на Уелс е била предпазлива по отношение на телевизионната водеща.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Симон Симънс, приятелка на принцесата, казва пред Робърт Лейси: „Даяна се чувстваше много неудобно с Опра. Тя смяташе, че Опра преследва само сензации - както когато интервюира Фърги (бившата съпруга на принц Андрю, един от синовете на Елизабет Втора - бел.ред.) за книгата ѝ, а всичко, за което искаше да говори, беше Даяна.“

Според източника Даяна е загрижена, че Опра иска чрез интервюто с нея да подобри телевизионния си рейтинг.

За разлика от принцесата на Уелс обаче, по-малкият син на Даяна - принц Хари, и съпругата му Меган Маркъл решиха да направят интервю с Опра по-рано тази година. Разтърсващият им разговор, в който обвиниха Двореца в расизъм и двойни стандарти, беше последван от участие на Хари в документалната поредица “The Me You Can't See” („Моето Аз, което не можеш да видиш“). В нея той сподели за израстването като кралска особа и травмите върху психичното му здраве.

Признанията на Хари: Меган Маркъл, силата на терапията и призраците от миналото
Спомените на принц Хари за майка му принцеса Даяна

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти