Кралицата на кънтри музиката: Вижте Доли Партън преди и сега и научете 10 неизвестни факта за нея (СНИМКИ)

Може да познавате Доли Партън като блестящата, общителна и откровено весела кралица на кънтри музиката и тъй като нейната знаменита кариера е продължила толкова много десетилетия, изглежда, че в този момент се знае всичко за нея. А това съвсем не е така, особено най-забавните факти от биографията й.

Ето защо съставихме този списък от 10 забавни факта, които не е задължително да знаете за 77-годишната суперзвезда Доли Партън, но пък ще са ви гарантирано интересни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Доли Партън пише за дебютния соло албум на Тина Търнър

Вероятно знаете, че могъщата писалка на Партън стои зад „I Will Always Love You“ на Уитни Хюстън, но знаете ли също, че Партън е впрегнала тези умения за писане на песни за Тина Търнър? Според Grammy.com кънтри звездата е написала "There'll Always Be Music", която е в дебютния солов албум на Turner, Tina Turns the Country On!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Доли Партън има 11 братя и сестри

Родена на 16 януари 1946 г. в Питман Сентър, Тенеси, Партън израства като едно от 12 деца! Двама от братята й са починали, но девет от нейните братя и сестри са останали.

Доли Партън помага за финансирането на ваксината срещу COVID на Moderna

През 2020 г. певицата на „Jolene“ дари 1 милион долара на Медицинския център на университета Вандербилт, който помогна за изследването и разработването на ваксината срещу COVID-19 на Moderna, която излезе следващата година.

Доли Партън е омъжена от 57 години

Партън е омъжена буквално - цял живот! Певицата се омъжва за своята сродна душа, Карл Дийн Томас, на 30 май 1966 г. и оттогава двойката е силна заедно. Още по-впечатляващ е фактът, че колкото и публична да беше кариерата й през годините, тя все още успя да запази връзката си с Томас далею от медиите.

Как се промениха: позабравените музикални кралици на 80-те преди и сега

Доли Партън и нейната най-добра приятелка са близки от детството

Ако смятате, че продължителността на брака й е впечатляваща, изчакайте, докато чуете, че певицата от "Coat of Multi Colors" е била най-добра приятелка с един и същ човек повече от 60 години.

Точно така, Партън и нейната най-добра приятелка през целия й живот, Джуди Огъл, са били приятелки откакто са били малки. Двете са толкова близки, че дори се говореше, че са двойка, което Партън винаги отрича категорично.
 

"Джуди и аз сме най-добри приятелки от 64 години, откакто бяхме малки деца", разказва тя. "Родителите ни се познаваха, израснахме заедно, бяхме като сестри, станахме най-добри приятелки."
 

Доли Партън притежава повече от 100 перуки

Партън, разбира се, е известна с музикалните си таланти, но част от нейната привлекателност е нейният външен вид: блестящите тоалети, нейните известни телесни извивки и, разбира се, нейните високи до небето перуки.

Как се промениха звездите от "Сексът и градът" през годините

Говорейки за своите сложни прически, певицата казва пред Entertainment Tonight: "Веднъж някой ме попита:" Колко перуки имаш? Казах, "Ами трябва да имам поне 365, защото нося почти всеки ден."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Доли Партън е рекордьорка на Гинес

Партън спечели справедливия си дял от признания през цялата си кариера, а 12-кратната носителка на Грами продължава да подрежда рафтовете си с отличия.

Според Los Angeles Times, Партън получи три нови заглавия за Световен рекорд на Гинес през 2023г. : Най-много студийни албуми, издадени от кънтри певица, Най-много топ 10 записа в класацията на Billboard за най-добри кънтри албуми в САЩ (жени) и Най-дълъг период от № 1 Хитове в класацията за най-добри кънтри албуми в САЩ (жени).

Доли Партън веднъж загуби собствения си конкурс за прилика

По време на интервю с Робин Робъртс през 2009 г., певицата разкрива, че веднъж е загубила конкурс за прилика на собствения си образ.
 

„Беше на състезание за Хелоуин преди години на булевард Санта Моника, където всички момчета бяха облечени като мен и аз просто преувеличих външния си вид, влязох и просто се качих на сцената“, спомня си тя. "Не спечелих. Дори не се доближих до победата.“

Доли Партън има свой собствен увеселителен парк (но не е изпробвала атракционите!)

Въпреки че има звезда на Алеята на славата в Холивуд и беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 2022 г., Партън е увековечена по много по-вълнуващ начин: чрез своя увеселителен парк Dollywood. Въпреки че туристическата дестинация в Тенеси първоначално е открита през 60-те години на миналия век, тя е възобновена като Доливуд през 1986 г., след като Партън купува някои дялове в компанията майка на парка.

„Когато растях тук в Грейт Смоуки Маунтинс, идвахме от време на време в тази област“, казва Партън пред USA Today. „Когато беше окръжният панаир, идвахме в града и си мислех, че ако успея да стана голяма звезда, ако забогатея, както си мечтаех, ще се радвам да направя нещо специално, да се върна в моя дом и да построя собствен парк.

Въпреки че тематичният парк е широко популярен, Партън го оценява от разстояние. „Аз не се возя на атракциони“, казва тя пред New York Times. "Никога не съм пробвала. Имам проблеми с вестибуларния апарат, не е моят тип забавление!“. „С цялата тази коса имам толкова много за губене, както перуката си, така и обувките си. Не обичам да ме объркват!“

Доли Партън комуникира само чрез факс

Кръщелницата на Доли Партън Майли Сайръс веднъж сподели, че кънтри звездата предпочита да комуникира по... факс.

„Тя се разстройва, когато не отговаряш“, каза Сайръс в епизод от 2021 г. на „Шоуто на Греъм Нортън“, добавяйки, че тя самата дори не притежава факс. „Това е като „Съжалявам, дори не знам. Половината хора, които гледат вашето шоу, може дори да не знаят какво е факс машина!“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

„Никога не съм се забърквал във всичко това, защото ще ми отнеме твърде много време, ако се опитам да се свържа с всички, които се опитват да се свържат с мен“, обясни Партън в епизод от 2023 г. „Така че просто казвам: „Изпратете ми факс! Изпратете ми факс или ми се обадете и аз ще ви се обадя обратно.“

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти