Под блясъка се крие мухъл

Рут Колева
Снимка: Стефан Василев за WRCKLSS

Рут Колева

Много хора по света и у нас си мечтая за слава. Без причина.

Хора без артистични заложби или талант за такива си мечтаят просто да бъдат част от този бляскав свят.

Свят, изпълнен с безгрижие, лесни пари, красиви хора, скъпи вещи и медийно внимание.

Истината е, че този свят изобщо не е това, което изглежда, даже напротив, той е едно гадно, лицемерно и безскрупулно място, лишено от свобода, топлина и носи съвсем малки дивиденти на всеки, замесил се в него.

В България (и по света) има много хора, които са известни само с това, че са известни.

Дали са плеймейтки (каквото и да значи това), риалити звезди, мутри и мутреси, или просто обикновени парвенюта, разликата е минимална. Ценностите и информацията, с която ни заливат, са градивни колкото би било едно блато от помия.

Защо е така?

От край време жълтите медии ни заливат с тонове ненужна информация, новини и "пикантерии" за подобни "звезди", но с каква цел?

Обществото има нужда от своята боксова круша, върху която да изкарва негативната си енергия. Какво по-удобно от разни префърцунени самозванци, които се бият в гърдите и се правят на велики?!

Преди години хората са ставали популярни заради таланта, позицията и примера, който дават. В днешно време е достатъчно просто да си достатъчно прост и вече си "звезда".

Нека ви разкажа малко за живота в този свят. Тези всичките хора дишат същия въздух, пият същата вода от чешмата, пред панелния им блок няма опънат червен килим, а колите си, ако имат такива, карат по същите разбити пътища, както всички останали.

Понякога ходят на събития, където има безплатна храна, там се виждат с други себеподобни, с които си разменят любезности, а вътрешно не могат да се дишат.

През повечето време бездействат, защото виждате ли – една "звезда" не може да работи като простосмъртните.

Заобиколени са от "псевдо приятели", които искат да се докопат до някоя друга облага, или поне едно безплатно питие от някоя промоция.

Ако можех някога да избирам, никога не бих се докоснала до тази среда, където силиконът властва над ума, а пошлостта над таланта.

В този илюзорен свят единственото, което можеш да срещнеш, е самота, лицемерие и деградация, а реалният живот съвсем не е по-красив или лек. 

Ценете това, което имате, защото то поне е истинско.

Пишете на Рут Колева на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти