Тихият убиец: Защо захарта ви състарява и как да сложите край на това

Всички знаем, че дори след най-обилното хапване, един вкусен десерт е това, което може да стопли истински сърцето ни. Също така обаче си даваме сметка, че, ако се наслаждаваме на сладки изкушения твърде често, това ще доведе до сериозни проблеми със здравето ни.

Д-р Марк Тагер припомня пред TheList.com, че злоупотребата със захар насърчава възпалителните процеси в тялото, което влияе на качеството на живот, цялостното ни здраве, а не на последно място, и на стареенето: „Възпалението е един от начините, по които кожата остарява преждевременно.“

Как се отразяват на тялото ни заместителите на захарта



Възпалителните процеси в организма, които са предизвикани от прекомерната консумация на храни, съдържащи захар, може да доведе до съдови проблеми, възпаление на червата, акне и множество други състояния.

Проучване на клетъчния метаболизъм от 2018 г. показва, че увеличаването на консумацията на продукти, които насърчават тези възпалителни процеси, може да увеличи шансовете за развитие на неврологични заболявания като болестта на Паркинсон и Алцхаймер, както и на диабет и бъбречни заболявания.

кафе сладко
Снимка: iStock

Според British Journal of Dermatology, признаците, че захарта уврежда кожата, обикновено се проявяват при жени около 35-годишна възраст. Има и някои знаци по лицето, които сигнализират, че именно захарта е виновникът за стареенето на кожата ви.

Ползата от пептиди в грижата за кожата: всичко, което трябва да знаете

В крайна сметка дори да използвате козметика за грижа за кожата като слънцезащитен крем и ретинол, които помагат за защитата и изграждането на колаген в кожата, последствията от големите количества захар елиминират ползата от тези продукти.

Консумацията на много захар прави кожата крехка и може да допринесе за поява на фини линии по нея. Така тя не само уврежда организма, но и ще ви състари преждевременно.

В галерията обясняваме как да разберете дали захарта ви състарява, какви са причините за това и какво трябва да направите за кожата си, за да я спасите от пагубното ѝ влияние:

Защо захарта ни състарява и как да спрем пагубното ѝ въздействие

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти