Семейните скандали стават от глад: Как кръвната захар влияe на любовта

кръвна захар
Снимка: iStock

Любовта на мъжа минава през стомаха.

И на жената също, показва проучване на Университета в Охайо. Оказва се, че ако половинката ви постоянно ви изнервя, може да се поуспокоите, ако похапнете. 

Изследване, проведено със 107 женени двойки, се състояло в следното:

Семействата трябвало да мерят кръвната си захар сутрин и вечер и да забождат карфички във „вуду кукла“ на партньора си, ако са му ядосани.

Колкото по-ниско било нивото на кръвната захар, толкова повече карфички били използвани, т.е негативните чувства били по-силни. Една от възможните причини за това „кръвожадно“ поведение е, че ниската кръвна захар кара хората да усещат глад, а гладът ни прави изнервени и раздразнителни.

Счита се, че имате ниска кръвна захар, известна още като хипогликемия, когато стойностите на кръвната захар паднат под 70 mg/dL (милиграм на децилитър).

 „Това кара промени да се случват в тялото ви, все едно търси гориво“, казва Тимъти Греъм, доктор по медицина, биохимия и хранене в Университета на Юта. „Знаем, че активира пътища в хипоталамуса, включително пътища на страх или агресия“, казва той.

Тези процеси стимулират адреналина и кортизола в организма, което може да повлияе "драматично" на настроението ви. Греъм посочва, че дори и да не сте гладни, е възможно нивото на кръвната захар да повлияе на настроението ви. 

Съвсем нормално е в такива ситуации и най-малкото дразнение от страна на половинката да ни се струва като голямо прегрешение.

Затова, в името на семейното щастие, баланс и хармония, вместо да се карате, седнете и се нахранете.

А пък ако ядът не е минал и след това, значи проблемът е наистина сериозен и си заслужава обсъждането.

Според изводите на учените обаче, ако спорите сити, вероятността да не стигнете до консенсус е много по-малка.  

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти