Никога не забравяй да си оправиш леглото! Ето защо

сън
Снимка: iStock

Давате ли си сметка колко бързо се увличаме в своите битови предизвикателства? И то само няколко минути след последния звук на алармата. Бързаме да влезем в ритъма на света около нас. Склонни сме да пренебрегваме малките битови задължения, защото "не е толкова важно".  

Много здравни експерти съветват да започнем деня с чаша вода с лимон и упражнения. Днес обаче искаме да обърнем внимание на нещо, което не отнема толкова време и усилия, но крие неподозирани психологически ползи.

Оправете си леглото! Това е важна част от сутрешния ритуал, точно като първото кафе за деня и измиването на лицето. Това действие изпраща сигнал на тялото ви, че е време да се събуди и да се подготви за позитивен продуктивен ден.

А най-добрата част е, че вие самите избирате какви усилия да вложите в този навик. Някои просто ще хвърлят одеало отгоре и небрежно ще пригладят завивките, други пък ще отделят голяма част от времето си на украсяването с декоративни възглавници.

Вие разполагате с цялата свобода в пределите на дома си. Направете първата крачка! Защото никой няма да се чувства добре в неподреден дом.

Смятате, че преувеличаваме? О, напротив. Хората, които са склонни да пропускат малките битови задачи, много рядко го правят еднократно. И това неглижиране се разраства в ежедневна верижна реакция. Само се замислете: леглото ви не е оправено, кошът за пране стои препълнен от няколко дни, коледната украса все още е там... Необходимо ли е да продължаваме?

10 вълшебни мантри за позитивен старт на деня

Отново ви призоваваме: оправете си леглото! Ще ви отнеме няколко минути, но денят ви ще бъде преобразен. Защото вие ще докажете на себе си, че притежавате силата да направите нещо, когато имате най-малко желание за това. Ако имате лош ден и се чувствате потиснати, просто си кажете: "Поне тази сутрин се събудих навреме и си оправих леглото!"

Понякога животът ни не се развива по план. Обаче има едни малки, но много важни неща, които зависят само и единствено от нас. И понякога това е напълно достатъчно, за да се почувстваме щастливи и удовлетворени. Тази сутрин ние си оправихме леглото, а вие?

сън
Снимка: Pexels

За още вдъхновение:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти