Сладката отрова, захарта

g
Снимка: Thinkstock

Съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на живота и предизвикват десетки труднолечими заболявания, съобщи Лайф.

Австралийски ученидиетолози и медици смятат, че захарта може да се превърне в основен проблем за човешкото здраве, изпреварвайки канцерогените и солта.

Вижте още: 5 признака, че консумирате твърде много захар

g
Снимка: Thinkstock

Намалената консумация на съдържащи захар продукти ще позволи не само да се стопят излишните килограми, но и ще подобри значително здравето - в повечето случаи отказът от захарта води и до отказ от вредните за здравето подсладители. Консумацията на захар е сравнена с употребата на големи дози токсични вещества, които незабележимо влошават здравето.

Учените са на мнение, че до 35 процента от ежедневния прием на калории човек може да получи от вредни за здравето продукти, голяма част от които може да са с изкуствен произход.

Вижте още: 8 храни и напитки, които ще ни помогнат да регулираме нивата на кръвната си захар

g
Снимка: Thinkstock

В рисковата група попадат безалкохолните газирани напитки, шоколадътйогурти и сладкиши, в чието производство все по-често се използват заместители на естествени продукти.

Учените обаче предупреждават, че внезапното отказване от захарта може да стресира организма. В 58 процента от случаите преминаването към строга диета може да доведе до сериозни стомашни разстройства.

g
Снимка: Thinkstock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти