Защо да хапваме ягоди

Богата реколта, носеща ни здраве
Снимка: Thinkstock

Кога, ако не сега трябва да се възползваме от плодовите блага на природата и особено тези на ягодите, чиито залежи лека-полека ще изчезнат от щандовете и сергиите до края на месеца.

Ето и основните им качества, които още по-лесно ще ги превърнат в предпочитана компания за масата ни.

1. Ягодите са сериозен източник на фолиева киселина. Това съединение пък ни предпазва от атеросклероза, подобрява нашите умствени способности и ни пази от заболявания като ревматоидния артрит.

2. Тези червени натурални изкушения понижават риска от сърдечносъдови заболявания, като стабилизират кръвното налягане и понижават нивото на лошия ("LDL") холестерол.

3. Една чаша ягоди ни осигурява цялата дневна нужда от витамин C. Нови проучвания показват, че по време на стрес точно този витамин помага да намалим кръвното налягане, особено при подрастващите.

4. Калият в този плод предотвратява загубата на костно вещество, тъй като запазва стойностите на калция в костите и ги предпазва от по-лесно счупване с напредване на възрастта.

5. Ягодите съдържат антиоксиданта антоцианин, който се свързва със свободните радикали и забавя стареенето на клетките и най-вече кожата, изложена повече отвсякога на вредното влияние на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти