Пандишпанени резени със сметана и ягоди

С вкус на уют

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

225 г меко масло

4 яйца от свободно отглеждани кокошки

225 г захар

300 г брашно с набухвател

2 ч.л. бакпулвер

4 с.л. прясно мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

 

За пълнежа:

2 с.л. ягодов конфитюр

1 ч.л. лимонов сок

300 г пресни ягоди

300 мл пълномаслена течна сметана

200 мл заквасена сметана

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. За пандишпановото тесто в голяма купа чукнете яйцата и добавете мекото масло, захарта, брашното, бакпулвера, ваниловия екстракт и прясното мляко. Разбийте всичко с помощта на миксер до хомогенност, за около 2 минути.

2. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна тавичка и постелете дъното и стените с хартия за печене, като оставите краищата по стените над ръба на тавата. Изсипете сместа в тавичката и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35 минути. След изваждане оставете сладкиша да изстине в тавата.

3. Извадете сладкиша от тавата и изрежете краищата му така, че да се получи правоъгълник с прави страни. Разрежете сладкиша на три по дължина. След това направете 9 реда по хоризонтал, за да получите общо 27 правоъгълни парчета. Разрежете всяко парче по средата, по хоризонтал.

4. За пълнежа в купа смесете ягодовия конфитюр с предварително почистените и разрязани на половинки ягоди. Добавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Предварително разбийте течната сметана до плътност и я охладете добре. Към нея добавете заквасената сметана и разбъркайте с помощта на тел.

5. Намажете долната част на всяко парче пандишпан със сметана, а върху нея сипете от сместа с ягоди. Захлупете с второто парче пандишпан, като сандвич.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти