Как да съхраняваме ягоди за по-дълго

ягоди
Снимка: iStock

Червени, ароматни, на що-годе прилични цени, ягодите по пазарите всяка година предвестяват, че ни очакват прекрасни топли месеци.

Това са изключително вкусни, но и много деликатни плодове, които може доста бързо да се развалят, ако не сме достатъчно внимателни.

Освен че са вкусни, ягодите са много полезни за здравето и помагат за укрепването на имунната система. Ако похапваме шепа ягоди, ще си набавим половината от необходимата дневна доза Витамин C с една бърза и лека закуска, казват специалистите.

Този плод е богат още на полифеноли и силни антиоксиданти, което гo прави изпитано средство срещу борбата с бръчките. Ягодите регулират кръвното налягане и спомагат за сваляне на излишните килограми.

Те са наистина здравословна и нискокалорична храна, която стимулира работата на черния дроб и бъбреците и подобрява изхвърлянето на течности от организма.

Ягодите имат високо съдържание на калций и желязо, заради което се препоръчват на подрастващи деца и бременни жени, както и при менопауза.

ягоди
Снимка: iStock

Ако искате да отслабнете, тези плодове са отличен избор, тъй като съдържат само 30 калории на 100 грама, а в същото време намаляват апетита.

За да запазите ягодите си свежи за по-дълго време, можете да следвате тези простички правила >>>

Как да съхраняваме ягоди за по-дълго

Редактор: Лилия Огнянова

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти