Замразен чийзкейк с ягоди и ананас

Сладко изкушение

Замразен чийзкейк с ягоди и ананас
Снимка: ThinkStock/Guliver
1 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

за основата:
200 г пълнозърнести крекери
100 г краве масло
за крема:
520 г крем сирене
400 г подсладено кондензирано мляко
120 г ананас от консерва (шайби)
120 г ягоди
100 г течен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

Крекерите се смилат и се разбъркват с разтопеното масло, трябва да се получи смес с консистенция на мокър пясък. 

Маслените трохи се разпределят в тавичка, застлана с хартия за печене. Притискат се добре и се оставят за 5 минути във фризер. 

След това се намазват с течния шоколад. Основата се прибира във фризер, за да стегне добре. 

Ягодите и ананасът се нарязват на кубчета. Крем сиренето се разбива с подсладеното кондензирано мляко и ваниловата захар. 

Половината от плодовете се заделят за украса, останалите се изсипват в крема. 

Върху студената основа се разпределя кремът, заглажда се и се поръсва със заделените плодове. Чийзкейкът се прибира отново във фризера за няколко часа, за да стегне. Препоръчително е, да се извади няколко минути преди да се нареже и сервира. 

По желание се полива с малко мед.

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент