Профитероли с крем от шоколад, сметана и ягоди

За 20 големи или 40 малки хапки наслада

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За хрупкавата коричка:
85 г краве масло (меко)
100 г брашно
100 г кафява захар демерара
За пареното тесто:
125 г прясно мляко (3,5%)
125 г вода
110 г краве масло
5 г захар
2 г сол
140 г пресято брашно
220 г яйца (4-5 цели яйца)
За крема от млечен шоколад:
500 г прясно мляко (2,8 до 3,5%)
120 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
8 жълтъка
30 г брашно
30 г царевично нишесте             
60 г краве масло
100 г млечен шоколад
За крема шантили:
300 г сладкарска сметана (добре охладена)
Допълнително:
500 г ягоди
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

За хрупкавата коричка в купата на миксера смесете мекото масло, брашното и захарта и разбъркайте. Разточете на тънка кора (2-3 мм) между два листа хартия за печене и оставете в хладилник за 3-4 часа.

За пареното тесто в средно голяма тенджера сипете млякото, водата, маслото, захарта и солта. Оставете сместа да закипи. Дръпнете от огъня. Добавете наведнъж пресятото брашно в течната смес и започнете веднага интензивно да бъркате с телена бъркалка, докато брашното се поеме. Имате около 30 секунди за това.

Върнете тенджерата на котлона и оставете тестото да се готви около минута, като бъркате с шпатула.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти