Пийте това всеки ден за по-ниска кръвна захар и по-добро здраве

Този популярен чай може да направи чудеса за нивата на кръвната ви захар и за дългосрочното ви здраве. Познахте ли го вече?

Да, става въпрос за зеления чай.

В проучване изследователи от Държавния университет в Охайо установяват, че консумацията на зелен чай може да подобри здравето на човека чрез понижаване на кръвната захар и подобряване на здравето на червата.

Не е изненадващо, че това не е първият път, когато учените се разгласяват ползите от пиенето на зелен чай.

Предишни изследвания са свързвали консумацията на зелен чай с подобряване на здравето на сърцето благодарение на флавоноидите, съдържащи се в напитката - антиоксиданти, които могат да понижат броя на LDL „лошия“ холестерол и да подобрят функцията на кръвоносните съдове. Зеленият чай може дори да укрепи здравето на мозъка, да подобри настроението, да намали стреса и да подобри качеството на съня.

И все пак една от най-известните ползи от зеления чай е как напитката може да намали възпалителните процеси в организма, което е основната причина това ново проучване да успее да направи скорошната връзка в подобряването на здравето.

И така, колко зелен чай трябва да консумирате, за да се похвалите с тези ползи?

Чай според кръвната група

Участниците в проучването са консумирали дневен екстракт, който е еквивалентен на пет чаши зелен чай. Пиенето на около литър зелен чай на ден може да изглежда много, но за щастие в него няма толкова много кофеин, колкото в кафето или дори в черния чай. Една чаша съдържа 28 милиграма кофеин, така че пет чаши зелен чай се равняват на 140 милиграма кофеин.

Ако сравните това с една чаша кафе, в която има 96 милиграма, или черен чай с 47 милиграма, пиенето на това количество зелен чай е напълно подходящо за вашето здраве.

Неподсладеният чай би бил най-добрият избор, като се има предвид, че подсладените със захар напитки засилват възпалените процеси в тялото - обратният ефект на това, което искате да постигнете с консумацията на зелен чай. Той се приготвя лесно и може да се пие горещ или студен - идеален за всяко време на годината.

5 ползи за здравето, ако пиете чай всеки ден

Вижте още за чая:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти