Рецептата на Дани Златков от "Черешката на тортата"

Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" бе футболистът Даниел Златков.

Той поднесе на своите гости ястие от пъдпъдъци с яйца на очи и пюре от сладки картофи, което можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...

Необходими продукти:

12 бр. пъдпъдъци
бекон
6 пъдпъдъчи яйца
2 сладки картофа
2 моркова
50 гр. масло
пармезан 
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Транжирате шест пъдпъдъка, като отделяте гърдите и бутчетата.
  2. Гърдите начуквате, пълните с бекон и завивате на руло с помощта на клечка за зъби.
  3. Мариновате рулцата, бутчетата и останалите 6 пъдпъдъка в зехтин и подправки за 1 час, след което ги нареждате в тавичка, заливате с останалата марината и печете на 180 градуса докато придобият приятен златист загар.
  4. Докато пъдпъдъците се пекат си приготвяте пюрето, като за целта сварявате сладките картофи заедно с морковите. След като се сварят, пюрирате и добавяте масло и пармезан. Оставяме пюрето настрана.
  5. Пъдпъдъчите яйца се пържят на очи, като към тях прибавяте сол и червен пипер.
  6. Аранжимента на чинията се състои от цял пъдпъдък, две бутчета, едно рулце (разрязано на две), две топки пюре и едно яйце на очи.

г
Снимка: Черешката на тортата

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти