Рецептата за питка на Антон Стефанов от "Черешката на тортата"

Tази седмица вторият звезден готвач в "Черешката на тортата" е Антон Стефанов.

Той поднесе на своите гости прекрасна питка, която можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на приготвяне и какво ви е необходимо, за да си я опечете...

Необходими продукти:

1 кг. брашно
25 грама жива мая
1 л. сол
¼ л. захар
3л. олио
500 млл. хладка вода
1 яйце

Начин на приготвяне:

800 грама от брашното се пресява и се сипва в съд, другото се оставя за измесване после. В съда освен брашното се слага солта и олиото и се разсемва с лъжица. Яйцето се разбива отделно и част от него се прибавя към брашното. Другата част се оставя, за да се намаже накрая питката. В друг съд маята се поръсва със захарта, сипва се малко хладка вода и се намачква да стане като каша. След това сместа се прибавя към брашното. После се добавя вода, толкова, че тестото да не е твърдо.

След това тестото се слага на набрашнен плот и се доизмесва. После се прави на малки топки и се поставя в тавата за печене. Остава да втасва половин час. Намазва се с остатъка от яйцето и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.    

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент