Лесно и бързо: 17 упражнения, с които да поддържате мозъка си във форма

С възрастта много неща в тялото ни се променят. И докато по-често се говори за външите промени, които настъпват, като появата на бръчки, побеляването на косите и забавянето на метаболизма, днес решихме да обърнем внимание на най-важната част от нашия организъм – мозъка.

Всеки лекар би потвърдил, че на първо място е много важно да спрете да пушите, да поддържате нормално кръвно налягане, да спите достатъчно и да контролирате нивото на кръвната си захар.

Ако вече сте изпълнили всички тези условия, все пак има някои малки и дори приятни неща, които можете да направите за мозъка си. При някои от тях става въпрос за малка промяна в някои рутинни действия. А други могат да ви помогнат да откриете новото си хоби и нещо, в което да вложите цялата си страст.

Топ 7 най-вредни храни за мозъка

Спортувайте
Установено е, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на когнитивните ни способности. Увеличаването на притока на кръв по време на тренировка захранва нашите неврони с кислород и хранителни вещества, които ги поддържат здрави. Колкото и ограничено да е времето ви, имайте предвид, че дори обикновените ежедневни разходки са достатъчни, за да се възползвате от тези предимства за здравето.

Опитвайте нови неща
Обществото на Алцхаймер препоръчва да променяте рутината си, за да стимулирате мозъка си. Например, изпробвайте нова дейност, нов път за работа, проучете някое ново хоби или умения или сменете ръцете, когато извършвате позната дейност, за да промените нещата.

Не спирайте да учите
Изследванията показват, че колкото по-дълго време сте прекарали в учене, толкова по-дълго мозъкът ви остава остър и способен да приема, обработва и съхранява нова информация. Не се колебайте да запишете някой курс по чужд език или тема, която ви е интересна, или просто да изгледате няколко образователни видеа, докато пътувате.

Продължете в галерията, за да откриете всички бързи и лесни упражнения, с които да поддържате мозъка си във форма по всяко време:

Поддържайте мозъка си здрав с тези прости упражнения

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти