Сбогувай се с пожълтелите зъби в няколко лесни стъпки

Красивата усмивка е гаранция за добро първо впечатление, но за целта трябва да се грижим добре за здравето на зъбите си. Това означава и да предотвратим тяхното пожълтяване.

Луси Шукла, съосновател на „Instant Dentist & Straight Teeth Direct“, заяви пред „Експрес“, че зъбите могат да пожълтеят по ред причини, предава Darik News.

При зъбите се наблюдават два слоя: емайлът, който е по-бял, а под него - дентина, който е по-жълт или кремав на цвят. Според Шукла зъбният емайл изглежда по-бял, когато имате здрави зъби. Дентинът става по-видим след загубата на емайла, което прави зъбите да изглеждат по-жълти. Според специалиста здравите зъби пожълтяват като част от естествената фаза на стареене.

„Емайлът на зъбите ерозира всеки ден главно от кисели храни и напитки“, каза тя. „Друга често срещана причина, поради която зъбите пожълтяват или потъмняват, са повърхностните петна, причинени от тютюнопушене и консумация на кафе, чай и червено вино“, добави тя.

Както в повчето случаи, така и при зъбите превенцията е по-лесна от лечението. Поради това експертите препоръчват да се избягва пушенето, да се стои далеч от киселинни съставки и да се пият оцветяващи течности със сламка.

А при избелването на пожълтели зъби има няколко стъпки, които според Шукла може да предприемете. Вижте ги в галерията долу!

Как да избелим пожълтелите зъби

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти