Хитър готварски трик: направете най-вкусните пържени картофи само за 5 минути

Пържените картофи са любима храна на малки и големи. Всички обичаме да ги похапваме, но истината е, че са малко досадни за приготвяне. Обичайно трябва да ги държите в тигана за около 20 минути, за да станат готови. Има обаче интересен кулинарен трик, благодарение на който можете да ги направите само за няколко минути и да спестите време!

Пърженето на силен огън не е вариант, защото картофите могат да загорят отгоре, но да останат сурови отвътре. Трябва да действате по различен начин.

Опитни готвачи издават интересен трик, с който времето за пържене на картофите може да се намали драстично. В същото време ще получите апетитни картофки с хрупкава коричка.

Кулинарният трик е следният: преди да поставите нарязаните картофи в загрят тиган или друг съд с мазнина, картофите трябва да се залеят с вряща вода и да се държат в нея за 3-5 минути. След това трябва да се отцедят и прехвърлят в съда за готвене.

След тази подготовка картофите се пържат както обикновено. Благодарение на процедурата на накисване във вряща вода преди пържене, целият процес на пържене отнема само няколко минути.

Освен това, благодарение на този метод, не само ще можете да ги приготвите бързо, но и ще премахнете излишното нишесте от картофите, което ще ги направи още по-хрупкави.

Вижте и още няколко хитри трика за перфектни пържени картофки:

Хитри трикове за вкусни пържени картофки

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти