Опасност в спалнята: къде трябва да оставите телефона си, докато спите

Телефонът е нашият най-добър приятел, който побира целия ни свят. От години мобилните устройства са незаменими в нашето ежедневие, работа и личен живот.

Има обаче момент от денонощието, когато е добре да го оставите настрана. Дори по-далеч, отколкото вероятно сте свикнали.

7 риска за здравето от късната вечеря

Експерти от Световната здравна организация и други известни организации препоръчват да държите мобилния телефон поне на 1 метър от леглото си.

сън телефон
Снимка: iStock

Това ще ограничи излагането ви на радиочестоти, които могат да навредят на здравето ви по различни начини. Ако имате възможност да го отдалечите повече от метър, това е още по-добър вариант.

Вредното електромагнитно излъчване на мобилните устройства е навсякъде около вас и начинът, по който ви засяга, зависи от много фактори.

Не дръжте тези неща под леглото, привличат лош късмет

Най-важна е мощността на източника на излъчване, но също толкова голямо влияние оказва и честотата на излъчване, както и колко дълго сте излагани на него.

сън телефон
Снимка: iStock

Постоянното излагане на радиация нарушава енергийната структура на биологичните системи. Последствията могат да бъдат както психически, така и физически заболявания.

Махнете тези 6 неща от спалнята си

Радиацията от мобилни телефони (и други подобни устройства) може да бъде свързана с повишен риск от рак и проблеми с психичното и репродуктивното здраве, посочват изследвания. И въпреки че все още няма достатъчно научни доказателства за това и някои от ефектите на мобилните телефони може да се появят само в дългосрочен план, имаме достатъчно съмнения относно безопасността на мобилните телефони. 

В галерията събрахме 4 причини да оставите телефона далеч от леглото си още довечера:

Какво се случва с тялото ви, ако спите с телефон до главата

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти