Ароматно есенно вдъхновение: тайните на перфектно изпечените ябълки

Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат на канела, който се носи във въздуха, докато печем ябълки в кухнята. Това определено е ароматът на есента, присъстващ на трапезата на всяко българско семейство. Невероятният вкус на този десерт ни успокоява и ни връща в детството. Кара ни да си помечтаем за безгрижието на детските години.

Почти всеки вид ябълка е подходящ за печене. Важно е да се знае, че обикновено за по-меките ябълки е нужно по-малко време на престой във фурната, а пък по-свежите запазват по-добре формата си.

Към ябълките може да добавите различни пълнежи, преди да ги изпечете. Когато искате да бъдете по-изобретателни, оставете въображението си да работи. Може да приготвите ябълките и със сушени плодове, билки, подправки, кленов сироп, сирене или ядки. Изцяло зависи от вкуса и предпочитанията ви.

Маслото, канелата, кафявата захар и орехите са традиционните добавки, които всеки от нас познава много добре и използва. Затова ще ви представим в няколко стъпки обичайната рецепта за печени ябълки.

Стъпките можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ тук

Не му мислете повече. Пригответе си този вкусен десерт още днес и създайте допълнителен уют за вас и любимите ви хора!

Към галерията

ябълки
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти