Есенен сладкиш с ябълки и грозде

Апетитът идва по-бързо с подобни изкушения насреща

Есенен сладкиш с ябълки и грозде
Снимка: netinfo
2.33 от общо 3 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
500 г пресято брашно
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
140 г захар
2 пакетчета ванилия
2 яйца
1/4 чаена лъжичка сол
250 г масло
700 г ябълки (разрязани на половина, обелени и изчистени)
150 г бяло грозде (наронено и измито)
150 мл вода
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжичка канела
1 жълтък
2 супени лъжици лимонов сок
70 г пудра захар

Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното, захарта, солта, бакпулвера и ванилията. Правим кладенче и в него слагаме яйцата. Добавяме маслото. С миксер разбъркваме продуктите до получаване на трохи, а след това месим със студени ръце до образуване на гладка маса.

Слагаме тестото в плик и го оставяме в хладилника да се охлажда за около 20 минути.

През това време смесваме плодовете, захарта, канелата и водата и задушаваме съставките на умерен котлон за около 5 минути. Оставяме сместа да изстине.

Загряваме фурната на 200 градуса. Подготвяме тавичка за торта, като я покриваме с хартия за печене и леко я намазняваме (особено стените).

Малко повече от половината тесто разточваме върху набрашнена повърхност. Правим ръб около 2,5 см. Набождаме блата многократно с вилица и го изпичаме за 10 минути.

Сместа от ябълки и грозде разпределяме върху блата, а ненужната течност от нея отцеждамe и изхвърляме. Разточваме останалото тесто и го слагаме върху плънката. Намазваме сладкиша с жълтък и го печем 25 минути.

След като изстине, го заливаме със смес от лимонов сок и пудра захар.

За още интересни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти