Има полза и от игрите на компютър

Всеки живее според времето, в което роден. Отнася се и за децата ни, родени в ерата на мобилните технологии и компютърните игри.

И ако едно време не можеха да ни приберат от улицата, сега ние не можем да изкараме децата си навън, за да поиграят малко на „реални“ игри.

Вероятно се изкушавате да забраните изобщо ползването на екрани, което обаче веднага ви (ни) превръща в ужасни лицемери, защото секунда след забраната, отправена към децата, ще забием поглед отново в екраните на телефоните си.

Затова ви предлагаме друг, по-добър и честен план – определяте време за екрани и време за игри, като графикът се спазва и от големите, и от малките.

Така и вие ще намалите времето с устройства, защото то вреди на съня, спокойствието и спомените.

Във видеото горе може да видите няколко игри, които ще помогнат на детето ви да развие логическо мислене посредством компютърните игри.

В тях няма безмислено насилие, от което повечето родители се притесняват, има красива графика и логически предизвикателства.

Изобщо, играта на компютър, когато е умерена, помага на децата ни да развият много умения – от координация между ръце, очи и ум, до логика и стратегическо мислене.

А ако предложите игра, която детето ви ще хареса, печелите бонус точка за готин родител.

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти