Пухкаво домашно хлебче с масло

Пухкаво домашно хлебче с масло

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
7 гр суха мая
360 милилитра топла вода
1 ч. л. захар
1-2 ч.л. сол
50 гр масло

Начин на приготвяне:

В топлата вода слагаме лъжичката захар, супена лъжица от брашното и маята разбъркваме, докато се разтворят добре.

Продължаваме като в купа пресеем брашното и добавим маята.

Бъркаме докато стане трудно, а след това прехвърляме тестото върху повърхност, подходяща за месене и месим с ръце 5-6 минути.

Намазняваме съд, поставяме в него омесеното тесто и покриваме с домакинско фолио.

Оставяме го да втасва на стайна температура - 40-50 минути, докато се надигне хубаво.

След това го преместваме в съд, подходящ за печене. Покриваме отново за 20-30 минути.

Когато втаса правим дупчици в него и в тях слагаме по малко масло.

Пъхнем хлебчето в загрята на 220 градуса фурна, докато хване златиста коричка.

Ако желаете хлебчето ви да е с по-хрупкава коричка, можете точно преди да го пъхнете във фурната, да напръскате с малко студена вода.

Когато се изпече го оставяме върху решетка, за да хване хубава твърда коричка, ако искате по-мека коричка вместо върху решетка, го завийте в кърпа.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Царевичен хляб с маслини за закуска

Как да омесим хляб у дома

Как да съхраняваме хляб

Да си направим хляб със семена

Хляб с мед и розмарин

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти