Мариновано червено цвекло

В резерв за зимата

2 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1,5 кг червено цвекло (малки глави)
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за маринатата:
400 мл ябълков оцет
250 г захар
4 скилидки чесън
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. копърово семе
1 ч. л. карамфил
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Цвеклото се измива добре. Всяка глава се залива със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се завива в алуминиево фолио. Подреждат се в тава, налива се малко вода и се пекат 2 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. 

Изпеченото цвекло се бели и се реже на тънко. 

Разпределя се в стерилизирани буркани. 

Захарта се смесва с 400 мл вода, оцета, черния пипер, карамфила, солта, копъровото семе и скилидките чесън. Кипва се и се готви 5 минути. 

С горещата марината се залива цвеклото. Бурканите се затварят и се обръщат.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Хрупкава туршия от червено цвекло
Как да си направим туршия
Зелена салата
Как да си направим кисели краставички
Лесен начин за консервиране на чушки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти