Хрупкава туршия от червено цвекло

Зимата иде

Хрупкава туршия от червено цвекло
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Сезонът за приготвяне на туршии започна, затова ви предлагаме този лесен и вкусен начин за запазване на цвекло и моркови.

Необходими продукти (за 10 средни буркана):

4 кг червено цвекло
1 кг моркови
300 мл оцет, 6% или 9%
150 г захар
1 пакетче Пикант фикс люта на Dr.Oetker

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте цвеклото и морковите. Нарежете ги на филийки, от които с помощта на форми за сладки нарежете на различни форми - звезди, квадрати и др. Остатъците от фигурките нарежете на кубчета. Измийте отново цвеклото под течаща студена вода и го сложете заедно с морковите в предварително измитите буркани.

2. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс люта с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври 3-5 мин, като бъркате непрекъснатo. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел.

3. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент