Как да си направим туршия

От камби и карфиол

Как да си направим туршия
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 буркана по 800 мл:

3 кг средно големи камби
1 глава карфиол
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела или Пикант фикс люта Dr. Oetker
1,75 л вода
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар

Начин на приготвяне:

1. Камбите се почистват и измиват. По-големите от тях се оставят цели, а по-малките се нарязват на парчета. Карфиолът се измива и се нарязва на малки главички, с които се пълнят камбите. Зеленчуците се подреждат в предварително измити и подготвени буркани.

2. Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато.

След като сместа заври, може да се добaвят допълнително оцет и захар според желания вкуса. Подготвените зеленчуци се заливат с горещата марината, бурканите се разклащат добре и се долива марината, ако е необходимо.

По желание може да се добавят клонки копър. Бурканите се затварят веднага.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти