Рулца от патладжан

Пълнени с „каймак“

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

300 г патладжан
350 г каймак
200 г белени бадеми
150 г чери домати
250 г рукола
3 скилидки чесън
зехтин
сол и черен пипер 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и отстранете дръжките. С помощта на ренде нарежете патладжаните на тънки, дълги филии с дебелина 2-3 мм. Подредете филиите патладжан в тавичка, като посолявате всеки ред.  Оставете ги за 10 минути, за да омекнат и да изтече горчивия им сок.

Запечете белените бадеми в сух тиган за 2-3 минути. След като изстинат, ги нарежете. Смесете бадемите и каймака.

Запечете филиите патладжан в загрят грил-тиган с малко зехтин за кратко. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги да изстинат.

Намажете всеки слайс патладжан с по 1 с.л. от сместа и завийте на руло. За пестото сложете предварително измитата и подсушена рукола в блендер. Добавете обелените скилидки чесън и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2-3 с.л. зехтин. Пасирайте.

Сервирайте патладжанените рулца, поръсени с песто от рукола и гарнирайте с цели чери доматчета. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти