Патладжани в доматен подлучен сос

Патладжани в доматен подлучен сос

Патладжани в доматен подлучен сос
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

800 г патладжани
200 г кашкавал
олио за пържене
сол на вкус

за соса:

600 г стерилизирани домати
4 скилидки чесън
150 г червен или обикновен лук
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните се нарязват на шайби и се оставят осолени в съд за около 20 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се пържат в сгорещено олио до златисто.

2. Сосът се приготвя, като доматите се пасират, накълцват се лукът и чесънът и се овкусява със сол и черен пипер. Накрая се слага мащерката и се разбърква.

3. С приготвения сос се залива дъното на съд за печене. Отгоре се нареждат патладжаните и се настъргва кашкавалът. Пече се 7–8 минути на 250 градуса.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Печен патладжан

Патладжан по средиземноморски

Салата с патладжан и печено сирене

Кълцана салата с чушки и патладжан

Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал

Ето и още една видео рецепта с патладжани:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти