Пълнен патладжан с кускус

Леко и приятно лятно основно

2.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

4 средно големи патладжана
100 г кускус (без варене)
100 г кисело мляко
200 мл зеленчуков бульон
50 мл студено пресован зехтин (+ за намазване)
1–2 розови домата
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните се разполовяват по дължина. Осоляват се и се оставят за 20 минути. След това се измиват и се подсушават. 

Намазват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 20–30 минути. 

Бульонът се кипва и кускусът се залива с него. 

Овкусява се с половината зехтин и сол и съдът се покрива с фолио за свежо съхранение. Кускусът се оставя така за около 10 минути да се запари и да набъбне. 

Чесънът се стрива на паста, доматите се режат на кубчета, магданозът се наситнява. 

Кускусът се разбърква внимателно с вилица. Овкусява се с останалия зехтин, в него се разбъркват доматеното конкасе и магданозът. 

Киселото мляко се овкусява с чесновата паста и сол. 

Патладжаните се намазват с киселото мляко и се поръсват със салатата от кускус.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Сходни рецепти:

Баба Гануш с бял шоколад
Рулца от ... патладжан

Канапе от патладжани с домати
Рулца от патладжан
Патладжан по средиземноморски
Салата с патладжан и печено сирене
Патладжани с доматен сос

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти