Превъзходна паста с печени домати и патладжани

Леко лятно изкушение

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 пакет спагети (500 г)
100 г зелени маслини (без костилки)
80 г сирене „Грана падано“
80 мл зехтин (студено пресован)
2 скилидки чесън
2 червени домата
2 люти чушлета
2 патладжана
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят за 15 минути, да се отдели горчивата вода. След това се измиват и се подсушават. 

Доматите се обелват, нарязват се на четвъртинки и се почистват от семките, които се запазват за соса. Патладжаните и месестата част от доматите се подреждат в тава, посоляват се и се поливат с около 30 мл от зехтина. 

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за около 45 минути. 

Пастата се сварява в подсолена вода. Когато омекне отвън и е леко твърда в средата се отцежда, а част от водата от варенето се заделя. 

Чесънът за соса се накълцва и се запържва в останалия зехтин. Добавят се нарязаните на шайби маслини, сърцевината на доматите, доматеният концентрат, риганът и стритите люти чушки. 

Пържат се около минута и се прибавят печените домати и патладжани. 

Налива се черпак от водата от варенето. Накрая се слагат и отцедените спагети. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се готви още 2–3 минути. 

Сервира се с настъргано сирене „Грана падано“.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти