Печено зеле с ориз и сливи

Бързо постно ястие

4 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг кисело зеле
100 г дългозърнест ориз
80 мл олио
20 сушени сини сливи
2 глави лук
4 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява и се запържва в 40 мл от олиото. Добавя се оризът. Щом стане стъклен, се налива вода, колкото да го покрие 1 пръст. Готви се, докато оризът абсорбира водата. 

Зелето се нарязва на тънкo. 

Смесва се с ориза, сливите, дафиновите листа, кима, червения пипер, сол и черен пипер.

Налива се останалото олио, разбърква се и се прехвърля в тава. 

Пече се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Ребърца с кисело зеле

Пиле с кисело зеле и горчица

Как се прави: Голи сарми

Супа от кисело зеле и леща

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти